Haberler

Polikartı Biriktir Hediyeni Al

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Polirobot Projesi' ile çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Polirobot Projesi' ile çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında trafik kurallarına uyan çocuklara 'Polikart' veriliyor. Biriktirilen polikartların sayısına göre çocuklara, Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verilmesi amaçlanıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Polirobot Projesi' ile çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesi devam ediyor.

Proje kapsamında 'Polirobot trafikte' sloganıyla başlatılan uygulama, Konyaaltı Caddesi'nde Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve bazı birim müdürlerinin katılımıyla yapıldı. Cadde üzerinde araçları durduran trafik polisleri, sürücü ve yolcuları kontrol etti. Arka koltukta oturan ve kemerini takan çocuklara üzerinde Polirobot'un bulunduğu Polikart'lar verip, velilerine trafik kuralı ihlallerinde uyarıda bulunmaları istendi.

Uygulama ile çocukların trafik bilincini daha küçük yaşta alacaklarını belirten Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Çocuklar, trafik kurallarına uyup kart almak için çabalıyor diğer yandan trafik bilincine kavuşuyorlar. Hız konusunda, kemer konusunda ısrarla zorlarlarsa anne babalar da bir şekilde takmaya başlıyor. Polis korkutan değil çocukları her yönüyle koruyandır" dedi.

POLİKART NEDİR?

Polikart on ayrı mesaj içeren kartlardan oluşuyor. Olumlu davranış göstererek kart kazanan ve 10'lu seriyi tamamlayan öğrenciye ödül verilmek suretiyle davranışları desteklenmesi amaçlanıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sağlam Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title