Haberler

Halkı İsyana Çağıran PKK'lı Kalkan: Eller Tetiğe Gitmedi

Güncelleme:

PKK'lı Duran Kalkan, "400 hedef vuruldu, binlerce gözaltı oldu. Bunlara karşı gerillanın misliyle misilleme hakkı var. Gerilla elini tetiğe atmadı." dedi.

Son haftalar içinde birçok saldırı yapan PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan'dan çok konuşulacak açıklamalar geldi. Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, "Topyekün özel savaş saldırısı başlamıştır, buna karşı tek çare topyekun direniştir. Halk direnmeli" dedi.

Med Nuce'ye konuşan Duran Kalkan, ''Aslında bizim orduyla çatışmak gibi bir planımız yoktu. Paradigmamız, stratejimiz öyle değil. Orduyu üzerimize saldırtmasaydı, 'bir gecede 400 hedefi vurduk' diye övünmeseydi gerillanın orduyla çatışacağı bir durum yoktu.'' ifadelerini kullandı.

"HALK DİRENMELİ"

AKP'nin orduyu siyasi iktidarını korumak için kullandığını ifade eden Kalkan, ''Kendini tutuklamaya gelen polise karşı herkes direnmelidir. Hiç kimseyi tutuklatmamak gerekiyor. Kendi mahallesini, kendi köyünü, kasabasını herkes savunmalıdır.'' diye konuştu.

"BUNLARI İZLİYORUZ"

Ateşkes çağrılarına ilişkin soruya Kalkan, 'Evet, HDP biraz aktif hale geldi. CHP de öyle. Bazı demokratik çevreler çağrılar yapıyor. "Taraflar eski duruma dönsünler, tetikten eli çeksinler" diyorlar. Biz bunları izliyoruz, değer de biçiyoruz. Fakat bu çatışma bizden gelişmedi. Bunu kimse ispatlayamaz. Ortada Amed ve Suruç katliamı var, bu kadar tutuklama ve baskı var. Bunlar görülmeyecek ve "PKK şu eylemi yaptı" denilecek. Bunlar yalandır. Tayyip Erdoğan'la Ahmet Davutoğlu sıkışmış şimdi de PKK'nin nasıl çatışmayı başlattığını çalışıyor, ama bunu ispatlayamaz." cevabı verdi.

"GERİLLA HENÜZ ELİNİ TETİĞE ATMIŞ DEĞİL"

Duran Kalkan, "Gerilla henüz elini tetiğe atmış da değildir. Yaptıkları sınırlı bir misillemedir. İlk gecede 400 hedefi vurduğunu Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu söyledi. Her birine karşı bir misilleme düşünürsek, gerillanın 400 misilleme hakkı vardır. Bunu herkes bilmelidir. Ondan sonra iki-üç bin kişi gözaltına alındı, tutuklandı. Bunların hepsi misliyle misillemeyi gerektiren hususlardır. O bakımdan gerillanın henüz daha silahı kullandığı yoktur. Elini tetiğe attığı yoktur." şeklinde konuştu.

"AÇIKLAMALARIN KARŞILIĞI YOK"

Kalkan, "Açıklamaların bir karşılığı yok. Amed'te 600 sivil toplum örgütü açıklama yaptı. Yarım saat sonra geçti gitti. Ondan sonra Ahmet Davutoğlu'nun, hükümetin hükmü geçiyor. Bir geçerliliği olmuyor bu çağrıların. Arkasında durulmuyor. Örgütlendirilip takip edilmiyor. Söyleniyor geçiliyor. Bunun demokratik yönetimle bir alakası yoktur." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Duran Kalkan Kandil Dağı Güncel Haberler

500

Yorumlar (255)

ANTİ:

ORS ÇOCUĞU DAHA ELİNİ TETİĞE NASIL ATACAN ACABA. ATMASI MI KALMIŞ ŞEREFSİZ. HERKES KENDİ KÖYÜNÜ KASABASINI SAVUNMALIYMIŞ, LAN SEN KİMİN ÜLKESİNDE KİMİN SAVUNMASINI YAPIYON ŞEREFSİZ PİSLİK. UMARIM YAKINDA SENİNDE LEŞİN GELİR.

59
38
yanıtYanıtla
Amed 21:

pkk pkk olalı hiç bir zaman bu kadar ağır darbe almadı. Pkk''nın Med Nüce haber kanalını izliyorum da KCK''nın elebaşları her gün KÜRTLERE isyan çağrısı yapıyor. Fakat halkın bunları taktığı yok. f-16''lardan yediği Osmanlı tokadının tesiri çok olmuş ki pkk her gün barış istiyor.

66
22
yanıtYanıtla
Adınız turk:

götünüz sikisdim halki sokaga dökün ibneler cikin medana erkek gibi savasin nerde ötki o. . cuklari onlardami etek giyib bas örtüsü örtündüler

50
27
yanıtYanıtla
HAKKI:

SONUNDA SENİ KÜRT KARDEŞLERİMİZ CEHENNEME YOLLAYACAK. . . İBRETLİK OLACAKSIN. .

57
10
yanıtYanıtla
Adıyaman:

Dinsiz ZEDÜŞ pkk en büyük zararı Kürtlere veriyor.siz kürt olamazsınız.

53
8
yanıtYanıtla
adnan:

elinden geleni ardına koyma pis adam. kürt halkı sizin yüzünüzden rahat yüzü görmedi. pkk elinden gelen her türlü misillemeyi yapıyor. kimin gözünü korkutmaya çalışıyorsun. devlet sadece sizi adam yerine koydu çok taviz verdi, siz azıttıkça azıttınız hainler. yılan gibi insanlarsınız. Allah Sizi bildiği gibi yapsın.

59
1
yanıtYanıtla
Doğu:

Çözum surecınde yapılanlar pkk ve kck tarafından Adam Kaçırma, Koyluyu gasp edip yiyecek ve içeçek zorla alma kendınızce dağlarda mahkeme kurma koyluye tehtıt gençlerı dağa çıkarma baraj yakma fıdye ısteme gibi daha sayamıyacagımız bır çok olayları kendı gozumle gordum. Doğu da bulunan kurt halkını bıle ısyana soktunuz. . Başlarındada komutan diye adlandırdıkları ya ermenı yada surıyelı kısı tarafından halkımız gasp edılıyor. .

50
8
yanıtYanıtla
mehmet:

Allah size o konuşma fırsatını verenleri kahretsin.

34
23
yanıtYanıtla
HZ.ÖMERİN KILICI:

SİZ LEŞ KARGALARI YARDIM ÇIĞLIĞINIZI RUSYAYA ATIN ONLAR UTANMADAN SİZE YARDIM EDERLER KALAŞNİKOF LARI VERDİKLERİ GİBİ.

40
16
yanıtYanıtla
sabit kanca:

bu salatak iyi cacik olur tipe baksana

23
32
yanıtYanıtla
Tüm 255 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title