Haberler

PKK'nın Yıldönümü Festivaline İzin Yok

PKK'nın yıldönümünü kutlamak amacıyla Eruh Çırav Kültür ve Doğa Festivali'ne valilik tarafından izin verilmedi.

PKK'nın ilçe basarak kanlı eylemleri başlatmasının yıldönümünü kutlamak amacıyla Siirt'ın Eruh İlçesi'nde yapılması planlanan Eruh Çırav Kültür ve Doğa Festivali'ne valilik tarafından izin verilmedi. Eruh'a kutlamaya gelenler ilçeye sokulmazken, giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. İlçe dışında toplanan grup, burada halay çekti.

Terörr örgütü PKK'nın ilk eylem yaptığı 15 Ağustos 1984 tarihine denk getirilen ve bu yıl Eruh Belediyesi tarafından 3'üncüsü yapılmak istenen, Eruh Çırav Kültür ve Doğa Festivali, geçen yıl terör örgütü PKK'nın propagandası yapıldığı gerekçe gösterilerek, valilik tarafından iptal edildi. Alınan kararda Eruh Belediyesi tarafından 2009-2010 yılında yapılan festivalin, terör örgütünün propagandasına dönüştüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Örgütün ilk silahlı eylem başlattığı 15 Ağustos 1984 tarihine denk gelmesi ve bu amaçla doğa festivalinin güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 sayılı, il idaresi konunu 32/Ç maddesi ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunun 17. maddesine istinaden yasaklandığı. "

Bugün başlayacağı duyurulan izin verilmemesi üzerine iptal edilirken, festival alanına Siirt, Şırnak, Eruh ve Kurtalan Belediyeleri tarafından kurulan çadırlar da güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine kaldırıldı. Festivalin iptal edilmesi üzerine ilçeye gelenlerin girişine izin verilmezken, sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Mardin, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Batman'dan gelip Eruh'a giremeyen gruplarla ilçeden gidenler Şırnak'a 20 kilometre uzaklıkta bir alanda buluştu. Dağdaki PKK'lı teröristler gibi giyinenlerin çoğunlukta olduğu bu kişiler tef çalıp halay çekerek PKK'nın Eruh baskınını kutladı, marşları söyledi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay da bu grupla halay çekip kutlamaya katıldı. - Siirt / Eruh

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title