Haberler

PKK'lının Kemikleri 2 Bin Kişinin Katılımıyla Toprağa Verildi

2006 Yılında Güvenlik Güçleriyle Girdiği Çatışmada Öldürülen PKK'lı Ozan Akyol'a Ait Kemikler, Yaklaşık 2 Bin Kişinin Katıldığı Törenle Diyarbakır'da Toprağa Verildi.

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında 2006 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Ozan Akyol'a ait kemikler, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle Diyarbakır'da toprağa verildi.

Genç İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen ve ilçede su teposunun yakınlarına gömülen Ozan Akyol'un yakınlarından alınan örnekle DNA testi yapıldı. Daha sonra mezarda yapılan kazıda PKK'lı Ozan Akyol'un çıkarılan kemikleri bugün ailesine teslim edildi. Akyol'a ait kemiklerin Diyarbakır'a getirilişi sırasında halası Fatma Tan ağıtlar yakarak şunları söyledi:

"Artık gerillalar ölmesin, şehitler düşmesin, analar ağlamasın, yürekler yanmasın. Lütfen bunu Başbakan duysun. Gözünü kör etmesin, kulaklarını sağır etmesin. Neden duymuyor bunu, neden kulaklarını sağır ediyor. Artık yeter. Kendi çocuklarını savaşa göndersin. Neden bizim çocuklarımızı savaşa gönderiyor. Her çocuk bizim çocuğumuz, ben bir anneyim bütün çocuklara yanıyorum. Bunlar beslenmek için bizim kanlarımızla sulamasınlar. Lütfen herkes kendine gelsin ve elini taşın altına koysun. Yönetime söylüyorum, kendi çocuklarını düşünsünler, sonra bunların kanı ile boğulacaklar. Yeter artık faili meçhul cinayetleri işlemesinler."

Mehmet Emin Akyol, oğlunun 2004 yılında PKK'ya katıldığını, Roj Tv'deki bir haberde oğlunun Ağustos 2006'da Bingöl'ün Genç İlçesi'nde çıkan çatışmada öldüğünü öğrendiğini bir dilekçe ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdiğini söyledi. 2008 yılında evlerine gelen bir kişinin, oğlu Ozan Akyol'un cesedinin Genç'e bağlı Bulgurluk Köyü'ndeki su deposu yakınlarda gömüldüğünü söylediğini anlatan baba Akyol, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ikinci dilekçede adres tespiti yapılarak söz konusu yerde kemiklerin bulunduğunu dile getirdi. DNA testi sonucu oğlu Ozan Akyol'un kemiklerinin kendilerine verildiğini kaydeden baba Akyol, "Oğlumun şehit olmasından da, bu mücadeleye katılmasından da onur duyorum" dedi.

Ozan Akyol'un kemikleri, bir cenaze gibi kefenlendikten sonra tabuta konuldu. Daha sonra yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle önce Bağlar Emek Caddesi güzergahında başlayan bir yürüyüşle Akyol'un kemikleri Sento Caddesi üzerinden Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Yürüyüş sırasında sık sık 'Şehit namırın (Şehitler ölmez)' sloğanı atan kalabalık, Abdullah Öcalan posterini de taşıdı.

Yeniköy Mezarlığı'na getirilen Akyol'un kemikleri, 1 dakikalık saygı duruşu ve okunan dualarla toprağa verildi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

title