Haberler

PKK'lı Duran Kalkan: HDP veya BDP Temsilcimiz Değil

Güncelleme:

PKK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, BDP veya HDP'nin temsilcileri olmadığını, tek muhatap olarak Abdullah Öcalan'ı gördüklerini açıkladı.

PKK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, BDP veya HDP'nin temsilcileri olmadığını, tek muhatap olarak Abdullah Öcalan'ı gördüklerini, kendisi ile doğrudan ilişki olmadan artık söylenenlere inanmayacaklarını söyledi. Kalkan, "Heyet ve hükümet farklı bir açıklama yapıyor. Bu bir güven sarsılmasına yol açıyor. Bundan böyle gerillayı kimse ikna edemez. Önder Apo ile doğrudan ilişki ve görüşme olursa ikna olur." dedi.

Uydu aracılığı ile PKK çizgisinde yayın yapan Sterk TV'de Duran Kalkan ile Kandil Dağı'nda yapılan röportaj yayınlandı.

"ÇOCUK DEĞİL GENÇ ONLAR"

Kalkan, son dönemde Diyarbakır'da PKK'nın elindeki çocukları için eylem yapan aileler için sürdürülen tartışmalara değinirken, bunları Türkiye'de 'Çocuk' denildiğini, ancak kendilerinin bunları 'Genç' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

PKK yöneticisi "Kimseyi zorla tutamıyoruz. Bunu yapacak koşullarımız da yok. Hangi yaşta olursa olsun geliyor katılıyor, istediği zaman gidiyor. İsteği ile her yaştan cinsten insan geliyor" iddiasında bulundu. PKK'nın kimseyi kaçırmadığını bunların cezaevlerinde 3-5 yıl katan, zulmü görmüş, tanımış, işkence görmüş ve bunların hesabını sormak için geldiklerini ileri sürerken, bunların neden küçük yaşta hapse girdiğine dair soruya yanıt verilmesi gerektiğini iddia etti. Kalkan, "Sen kendine bak. Kaçırtma. Demek ki, öcü gibisin ki senden kaçıyorlar. Onların yaptığı hasetlik, çekemezliktir. Başka hiçbir şey ile izah edilemez." dedi.

"GİDİP KENDİLERİNE GÖRÜŞÜYORLAR, BİZİM TEMSİLCİMİZ DEĞİLLER"

Duran Kalkan, KCK tarafından dün yapılan açıklamaya da değinirken, Abdullah Öcalan ile doğrudan ilişki kurmadan ve örgütte bulunanlara doğrudan hitap etmediği takdirde bu konuda yapılan açıklamalara artık inanmayacaklarını söyledi.

Kalkan, şöyle devam etti:

"Öyle bazıları gidiyor, görüşüyorlar; kendilerine görüşüyorlar. Bizim temsilcimiz falan değillerdir. HDP ve BDP; PKK değil, gerilla değil. Herkes bunu bilsin."

"MUHATAP BİZİZ, YİĞİTSE BİZİMLE UĞRAŞSIN"

"Halkın direnişinden, gençlerin dağa çıkışından dolayı BDP'ye, HDP'ye saldırıyor. Biz muhatabız. Yiğitse bizimle uğraşsın niye HDP, BDP ile uğraşıyor? BDP, HDP ile ne alakası var? PKK ile bir falan değiller."

"ÖCALAN'LA DOĞRUDAN İLİŞKİ KURMADAN HİÇBİR ŞEYE İNANMAYIZ"

"Herkesin kendi çizgisi, programı var, mücadelesini sürdürüyor. HDP heyeti gidiyor görüşüyor, HDP olarak BDP gidiyor görüşüyor BDP olarak. PKK, gerilla olarak önderliğimiz (Abdullah Öcalan) tek muhatabımız. Ama artık doğrudan ilişki olmadan hiçbir şeye de inanacak durumda değiliz. Bu nedenle gerilla, doğrudan ilişki kurup görüşmedikçe artık hiç kimseyi dinlemez. Hiç kimse de gerillaya şu, bu söylemeye kalkmalı. Tayyip Erdoğan kendisi diyordu; 'Dünya montaj dünyası olmuş.' Kendisine karşı yapılanların hepsi montaj oluyor yani biz de gerçeği görmek istiyoruz yani. Tayyip Erdoğan'a gelince öyle bize gelince böyle olmaz."

"BUNDAN BÖYLE BİZİ KİMSE İKNA EDEMEZ"

Kalkan, İmralı'ya giden heyetin Abdullah Öcalan ve AK Parti yöneticileri ile görüştüğünü anlatırken, "Heyet bir açıklama yapıyor, hükümet hemen farklı bir açıklama yapıyor. Bu bir güven sarsılmasına yol açıyor. Onun için söyledim; Bundan böyle gerillayı kimse ikna edemez. Önder Apo ile doğrudan ilişki ve görüşme olursa ikna olur. Bizim kimseye ikna olacak şeyimiz kalmadı. Yapılanlar konuşulanlar ortada. Şu an özgürlük mücadelemizi geliştirmek için koşullar her zamankinden uygun. Niye umutlu olmasın. 3 aydır HDP, BDP yönetimi, gazeteciler başka gruplar gidecek deniliyor. Başka kimse gitti mi? Tayyip Erdoğan söylemedi mi bir grup var gidiyor. MİT gidiyor başka kimse gidemiyor. Bu kadardır hepsi boş çıktı şimdiye kadar." diye devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Duran Kalkan Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (137)

kartal bey:

bu duran kalkan bir kere kürt değil türk ve derin devletin elemanıdır ergenekondur başka ulkenin ajanıdır yani kürt düşmanıdır yaşasın türk ve kürt kardeşliği bende kürdum ama ulkemi ve bayrağımı canım pıhasına seviyorum

40
18
yanıtYanıtla
ABORJINpiereloti34@hotmail.com:

ISTE KURT HALKININ BEKLEDIGI TAVIR BIJI DURAN KALKAN

23
26
yanıtYanıtla
hasanbasan@hotmail.com:

bu annenin bekledigi tavir olmasin

yanıt0
yanıt0
TÜRKİYE CUMHURİYETİ:

KÜRD OLDUĞUM KADAR BİR OKADAR DA TÜRKÜM. ALMANYADA, İNGİLTEREDE YAŞAYAN AKRABALARIM, KOMŞULARIM BİZ ALMANIZ DİYORLARSA BEN DE TÜRKÜM O KADAR İŞTE. ONLARIN ÇOĞU DA TÜRKİYEDEN GİTMİŞLER BİRDE. ADAMLAR ÇALIŞIYORLAR KAZANIYORLAR KEYİFLERİ YERİNDE. ALLAH BOZMASIN. BİZ NEDEN BÖYLE OLMAYALIM HA! BIRAKIN ARTIK GARİBANLIĞA ÇÖZÜM BULALIM. BIRAKIN YARDIMLAŞALIM. BÖYLE OLMAZ. PKK SEN BİZİ ZERRE KADAR TEMSİL ETMİYORSUN BUNU BİL. SENDEN NEFRET EDİYORUZ. SENDEN UTANIYORUZ. ALLAH SENİ KAHRETSİN PKK. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

37
7
yanıtYanıtla
roni bozanfifi@gmx.com:

allah seni kahretsin önce şerefsiz hain.

yanıt0
yanıt0
BİRİNDAR:

MOLOTOF ATAR,BARIŞ İSTER. PUSU KURAR,BARIŞ İSTER. TAŞ ATAR,BARIŞ İSTER. DAĞA ÇIKAR,BARIŞ İSTER. 20 ÇOCUK YAPAR,EKMEK İSTER. HIRSIZLIK YAPAR,ÖZGÜRLÜK İSTER. ELEKTİRİĞİ KAÇAK KULLANIR,DEVLET BİZE BAKSIN İSTER. YAPILAN TESİSLERİ YAKAR, İŞ İSTER. ÖĞRETMEN ÖLDÜRÜR,EĞİTİM İSTER. FEODAL YAŞAR,DEMOKRASİ İSTER. TÖRE DEYİP KATLİAM YAPAR,ANLAYIŞ İSTER. PKK BUNDAN İBARET

29
12
yanıtYanıtla
hasandoğan:

komutan agit yaşıyor pkk savaşıyor

32
4
yanıtYanıtla
BİTLİSİN AZİZLERİAdınız Yazın:

Ulan adam olsanız mağaralarda değil evde yaşarsınız,adam olsanız doğunun mütavaziliğini saflığını yansıtırsınız,adam olsanız size sunulanlara bir kere teşekkür edersiniz kısacası adam yazacak söylenecek çok şey ver ama ADAM DEĞİLSİNİZ

23
11
yanıtYanıtla
Vatan:

Evet siz amerika ve israilin temsilcilerisinz...

20
14
yanıtYanıtla
kocero zanakocer_65@hotmail.com:

Olması gereken bu gerilla bir siyasi parti değil Önder apo özgür olmadıkça bu ülkede namlunun ucu hep ensenizde olacak tc

10
24
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title