Haberler

PKK'dan 1 Kasım Sonrası İlk Açıklama: HDP'yi Engellemedik

Güncelleme:

PKK'nın üst düzey isimlerinden Duran Kalkan seçim sonuçlarını değerlendirdi, "HDP'yi engellemedik" dedi; Bahçeli ve CHP'yi de eleştirdi.

7 Haziran'da aldığı yüzde 13'lük oy oranını kouryamayan yüzde 10.8'le barajı kılpayı geçen HDP Doğu illerinde hüsrana uğradı. Seçimin ardından HDP'deki düşüş "Hendek savaşlarının bedelini HDP ödedi" yorumlarına neden oldu. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonuçları Med Nuçe kanalında yorumladı. Kalkan, "Türkiye toplumunun gerçek siyasi eğilimlerini tam olarak olmasa da 7 Haziran seçimlerinin yansıttığını" iddia etti. Kalkan Bahçeli'yi de eleştirdi: Tayyip Erdoğan ile sözde mücadele ediyor görünerek, aslında sürecin bu duruma gelmesini sağladı. Sonuçta AKP'yi kendi çizgisine çekti, ama kendisi de yarı yarıya milletvekilliğini kaybetti.

"İSPATLAMAYAN NAMERTTİR"

HDP'nin seçim kampanyası yapamadığını öne süren Kalkan, PKK'nın 7 Haziran sonrası HDP'nin siyaset yapmasını engellediği görüşlerine karşı çıktı. Duran Kalkan, "7 Haziran'dan sonra müdahale olmuş; PKK, HDP'yi engellemiş. Bu düşünce yalandır. PKK, 7 Haziran sonuçlarını nasıl değerlendirmiş? HDP'yi engellemiş mi teşvik mi etmiş? Engellemiş ifadeleri yalandır. 200 tane HDP il ilçe binasını PKK mı yaktı, binlercesini PKK mı tutukladı? Biraz dürüst olunsun. İspatlasınlar. İspatlamayan namerttir" dedi.

"SORUNLARI SİYASET ÇÖZSÜN"

"Hareketimiz her zaman demokratik siyasetin sorunları çözmesinden yana. Türkiye'nin, bölgenin buna ihtiyacı var" diye konuşan PKK yöneticisi, yeni hükümetin örgüte yönelik operasyonları da yoğunlaştıracağı görüşünde.

"CHP'NİN ÇÖZÜM MODELLERİ YOK"

Kalkan CHP'ye yönelik ise "CHP, MHP bu seçimde de böyle yeni bir argümanı, inandırıcı bir durumu yoktu. MHP'yi daha çok budadılar, CHP de o kadar destek olmasına rağmen, birçok çevre seçimin kazananı CHP olacak değerlendirmesine, umut etmesine rağmen öyle olmadı. Görülüyor ki aslında önü açık. Ama inandırıcılığı yok. Türkiye'nin sorunları ortada, net ama CHP'nin, AKP'yi aşan, gerçekten de uygulanabilir çözüm modelleri yok. "Ben çözerim, bana oy verin" diyor. Sen kimsin ki sana oy versin? Nasıl çözeceksin? Örneğin Kürt sorununu nasıl çözeceksin? Kiminle ittifak yapacaksın? Dolayısıyla inandırıcı olamadı." dedi.

"BAHÇELİ AKP'Yİ KENDİ ÇİZGİSİNE ÇEKTİ, YARI YARIYA VEKİL KAYBETTİ"

Bahçeli'yi de eleştiren Kalkan şunları söyledi:

"MHP'ye dönük ise aslında bir operasyon vardı. Devlet Bahçeli'nin politikaları tartışılacak. Aslında Devlet Bahçeli bu sürecin bu biçimde gelişmesinin sorumlularından bir tanesi. Tayyip Erdoğan ile sözde mücadele ediyor görünerek, aslında sürecin bu duruma gelmesini sağlattı. Sonuçta AKP'yi kendi çizgisine çekti, ama kendisi de yarı yarıya milletvekilliğini kaybetti. Daha önce 12 Eylül döneminde partinin kurucusu Alparslan Türkeş "düşüncelerimiz iktidarda, biz hapisteyiz" demişti. Şimdi Devlet Bahçeli de herhalde "düşüncelerimiz iktidarda biz yarı yarıya milletvekilini kaybettik, seçimi kaybettik çok mesele değil, vatan için bunlar olur" diyecek."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Duran Kalkan Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (260)

ÖZKAN:

NAMERT SENSİN NAMERT OĞLU NAMERT. 30 YILDIR ASKERİ POLİSİ PUSUYA DÜŞÜREREK ŞEHİT EDEN NAMERT

56
20
yanıtYanıtla
ÖFKELİ:

bu sübyancıyı adam yerine koyup söylediklerini ne yazıyorsunuz. bırakın kaale bile alman bunları bu pkk lı küçük kız çocuklarına sübyancılık yapan sapığın biri.

52
13
yanıtYanıtla
Teroristlerde yandaslarida kanser olsun:

Amin

56
9
yanıtYanıtla
Bitmedi:

Pkk hdpyi bitirmedi eger HDP miting yapmadan bu secimde 10.70 oy almissa bu tabiki basaridir cunku akp nin politakasi buydu bombalari patlatti HDP mitinginlerinde,akp neyse isid da aynisidir cunku akp isidi besliyor!!yasasin HDP

19
44
yanıtYanıtla
ETER:

SEN KİMİN BESLEMESİSİN? ZÜMBÜK

yanıt0
yanıt1
adam:

Hadi ordan, pislik. AKP ile basbasa HDPyi bitirmeye calistiniz!

20
42
yanıtYanıtla
zilan:

kürdüm oyumu asla hdp ye vermem pkk nın yolunda gidiyor doğuyu birlikte yıktılar bu yüzden kaybettiler barış dediler askere polise kurşun sıktılar böyle silahla barış olmaz işte bu yüzden kaybettiler

52
7
yanıtYanıtla
Musti 66:

Keske her kürd senin gibi olsa gercekten senden gurur duydum Zilan kardes her sey yalan bu dünyada gercek olan sey kardeslik barisdir,

yanıt28
yanıt8
vatan17:

Senin gibi kürt e tüküreyim, bu kadar mı zeka olur insanda, pkk eylemleri kimin işine yaradı. tabiki Akp ye biraz düşün.

yanıt5
yanıt23
ASKER:

Ha hatırlatayım bu zevat bir kere kürt değil türktür. Adanalıyım ordan biliyorum, Karaisalıydı sanırım.

yanıt0
yanıt2
Tüm 260 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title