Haberler

Petranboard Kayak Keyfi Rize'yi Sardı

Güncelleme:

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Petran Yaylasında, 7. Petranboard Kayak Şenliği yapılıyor.

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Petran Yaylası'nda 7. Petranboard Kayak Şenliği yapılıyor.

İkizdere Kaymakamlığı, Belediye ve Meşeköy muhtarlığınca 2200 rakımlı Petran Yaylası'nda düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 100 kişi katıldı. Dağcılar, yörede ''petranboard'' ya da "lazboard" adı verilen tahtalarla kayak yapmak üzere parkura geldi. Önce deneme yaparak kayak tahtasına alışmaya çalışan dağcılar, daha sonra kaymaya başladı. Meşeköy köyü sakinlerinin de katıldığı etkinlikte, bazı dağcıların düştüğü gözlendi.

İkizdere kaymakamı Abdil Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''petranboard''ın yüzyıllardan beri yaşatılan bir gelenek olduğunu söyledi.

Yörede ''petranboard''ın, snowboardun başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade eden Koç, "Yurt dışından gelen turistler ve profesyonel kayakçılar bunu snowboardun başlangıcı olarak değerlendiriyorlar. Zamanında vatandaşlarımız bu tahtayı spor için değil, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyorlardı. Günümüzde artık spor ve eğlence maksadı ile kullanılmaya başlandı" dedi.

Koç, kayak ve kış turizminin ilçenin alternatif turizm kaynaklarından biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Petran Yaylası'nda turizme yönelik değişik yatırımların yapılmasını istiyoruz. Eski bir okul binamız var. Burayı kayak yapmaya gelenlerin konaklayabileceği bir mekan haline dönüştürmek istiyoruz, projesini çizdiriyoruz. Bir konaklama mekanı yaptıktan sonra kayakçılarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Petran Yaylası'nın bilinirliği günden güne artıyor."

Meşeköy Muhtarı İsmail Havuz ise Petran Yaylası'nda 7. ''Petranboard'' Kayak Şenliği'nin başlamasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Yıllar önce burada yol yoktu. Biz de bu tahtalara binerek 5 kilometrelik yolu hazla giderdik. Bunu bir araç olarak kullanıyorduk. Zamanla tahtanın adı 'lazboard' ve 'petranboard' oldu. Bu geleneğimiz halen daha devam ediyor ve şenliğini yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistler buraya gelerek bu sporu yapıyorlar" diye konuştu.

-Kar üzerinde kano keyfi yaptılar

Petran Yaylasına, kana sporuna gönül veren arkadaşlarıyla tırmanan Extremetürk Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gürkan Köse, yaylaya şenliğe katılmak için geldiklerini söyledi.

Köse, sporcularla birlikte snowboard ve nehir kanosu ile karda kaydıklarını ifade ederek, "Olabildiğince eğlenmeye çalışıyoruz. Yabancı ülkelerden gelen sporcu arkadaşlarımız var. Onlar da burada petranboard şenliklerine katılarak eğleniyorlar" dedi.

Hayli eğlenceli geçen şenlikler, yarınki etkinliklerin ardından sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

İkizdere Kaymakamlığı Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title