Haberler

Fransa'da devasa büyüklükteki meyve-sebze hali koronavirüs nedeniyle morga dönüştürülecek

Güncelleme:

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün Avrupa'da en çok etkilediği ülkelerden olan Fransa'da devasa büyüklükteki meyve-sebze hali, salgın ile mücadele kapsamında morga dönüştürülecek.

Fransa'nın başkenti Paris'te devasa büyüklükteki meyve-sebze hali yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında morga dönüştürülecek.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını Avrupa'da etkisini arttırmaya devam ediyor. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan meyve-sebze haline devlet tarafından el konuldu.

YETERSİZ KALAN MORG SAYISI NEDENİ İLE BU KARAR ALINDI

Paris Valilik'i, tarafından yapılan açıklamada halin korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında morga dönüştürüleceği açıklarken, yetersiz kalan morg sayısı nedeni ile böyle bir karar alındığını bildirdi. Valilik, yarın itibari ile halin morg olarak kullanılmaya başlanacağını belirtirken, "Bu şekilde ölenlerin gömülene veya yakılana kadar insanlık onuruna yakışır şekilde saklanması sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Paris'te bulunan meyve-sebze hali 4 bin 200 metrekarelik bir alana sahipken, 2003 yılında aşırı sıcaklar nedeni ile hayatını kaybedenler içinde morg olarak kullanılmıştı.

FRANSA'DA VAKA VE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Fransa'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 471 artarak 4 bin 503'e yükseldi. Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı ise son 24 saatte 2 bin 136 artışla 59 bin 105'e ulaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fransa Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title