Haberler

HÜDA-PAR: PKK Bize Savaş İlan Ediyor

Güncelleme:

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan'ın PKK tarafından kaçırılması ile ilgili, "Bu bir savaş ilanıdır." dedi.

Hür Dava Partisi'ni (HÜDA-PAR) hedef alan saldırılarla ilgili basın toplantısı düzenleyen parti genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bölgenin çözüm süreci adı altında PKK'ya teslim edildiğini savundu.

"EĞER SERBEST BIRAKILMAZSA..."

Dicle İlçesi Başkanı Ercan Alparslan'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Yapıcıoğlu, "Eğer serbest bırakılmaz veya kendisine bir zarar verilirse, bundan böyle barış sürecinden artık bahsedilemeyecektir." dedi. 

"ALTTAN ALTA SAVAŞ İLANINDA BULUNUYORLAR"

Saldırıların PKK'nın kendilerine yönelik savaş ilanı olduğunu belirten Yapıcıoğlu,"Hep siyaset yapmamız gerektiğinden bahsettik, kendileri de siyaset yapmaktan bahsediyorlar ama alttan alta savaş ilanında bulunuyorlar." dedi.

"BUNDAN SONRA OLACAKLARIN ÖNÜNE GEÇEMEYİZ"

Tabanın tepkisinin önüne geçemeyeceklerini söyleyerek uyaran Yapıcıoğlu, "Daha önce çok sayıda saldırı yapıldı. Bu saldırıları, BDP'nin daha önce seçimlerde uyguladığı gerginlik stratejisinin bir parçası olarak değerlendirdik. Sürekli tabanımızı sükunete davet ettik. Olayların boyutu büyürse ve iş çığrından çıkarsa, bundan sonra olacak olayların önüne geçemeyiz, gücümüz bir yere kadardır." diye konuştu.

BAŞKAN KAÇIRILDI, 1 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Başkanı Ercan Alparslan, 28 Mayıs Çarşamba günü silahlı bir grup tarafından kaçırılmış, aynı gün Mardin'de seçim döneminde HÜDA-PAR için çalışan Mehmet Uğurtay adlı bir kişi öldürülmüştü. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Dicle Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500

Yorumlar (209)

EMRE:

YIYIN BIRBIRINIZI KIMIN UMRUNDAKI...

6
53
yanıtYanıtla
alp:

bir ülkücü olarak hüdaparlı kardeşlerimizin yanındayız alllah yar ve yardımcınız olsun.

34
20
yanıtYanıtla
Ülkücügultekinokfidan@hotmail.com:

9 bebek katili bunu beğenmemiş .

yanıt0
yanıt0
Hilafethilafet@gmail.com:

evet yanındayızda biz Müslümanlar en başta ''ALLAH'' u Tealanın ipine sımsıkı sarılmadığımız gerektiğinide biliyorsunuzdur değilmi ??!!

yanıt0
yanıt0
DİCLE:

doguda hüda par varolma mücadelesini başarabilirse bu pkk nın bitişi demektir.

37
14
yanıtYanıtla
mardinli:

pkk terör örgütüdür biz de kürdüz ama pkk yi desteklemiyoruz pkk kürtler adnına konuşmasın biz daima hüda -par ı destekleyecez ve pkk bitecek her yerde ...

38
12
yanıtYanıtla
serhataman_0434@hotmail.com:

böyle konuşman için halkını satmak için kaç kilo makarna aldınız acaba merak etim? sen bırak kürt olmayı kürdün tırnağı olmasın pkk yoken neden ben kürdüm diyemiyordun hee..

yanıt0
yanıt0
devrimci demokrat:

yaw allah aşkına siz kimsiniz ki çözüm sürecini bitireceksiniz hem siz kim kürtleri temsil etmek kim bu güne kadar hep kendi halkınızı katletiniz istemiyoruz sizi kardeşim brakın bu parti pırtı davalarını siyaset yapmayıda bilmiyorsunuz bir siyasi partinin genel başkanından çok bir çete üyesi gibi bir mafya babası gibi konuşuyor.kürtlere ulusal bilincini kazandıran pkk oldu ve bu mücadeleyi bu güne taşıyanda pkk dir ondan başka parti ve temsilci tanımayız buböyle bilinsin

24
23
yanıtYanıtla
AKILI OLUNboond34@hotmail.com:

Tam bir KEMALİST dille konuşuyorsun. Ulusal bilinç Irkçılığı doğurur. Irkçılık ise İnsan olmanın ve İnsanlığa hizmet etmenin önünde en büyük engeldir. İslam ölçü alınarak Kültürel Özerklik ve sosyal bilince sahip olmak her kavmin hakkıdır. Ama sadece o kadardır. Bir Ana baba çocukları arasında nasıl bir ayrım yaparsa o ailede huzur kalmazsa bir toplum içinde de devlet kültürel farklılıklar arasında ayrım yaparsa o toplumda huzur kalmaz. Biz 10 larca farklı sosyal Kültürel katmanları olan bir toplumuz zor olanı başarmalıyız. Öyle bir Devlette sahip olmalıyız ki Bu Devlet 10 larca farklılığın kendi içinde ve kendi aralarında en ufak bir probleme sebep olacak uygulamalardan politikalardan uzak tutacak Bir Hukuk ve Adalet normlarını Topluma Hakim kılmalıyız. Yoksa Kürtçülük yapmak Türkçülük yapmak ayrışmaya bölünmeye parçalamnmaya bu toplumu götürür ve Her bir Kültürel katman Emperyalizmin menüsü olmaktan kurtulamaz.

yanıt0
yanıt0
merdo diyarbakir:

HÜDAPAR EYIDIR

31
16
yanıtYanıtla
Tüm 209 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title