Haberler

Papa: Sultanahmet'teki O Muhteşemlikleri Görünce Dua Etmek İstedim

Güncelleme:

Papa Francesco, İtalya'ya dönüş yolunda yaptığı açıklamada, Sultanahmet'teki o muhteşemlikleri görünce dua etmek istediğini söyledi.

Türkiye'ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francesco, İtalya yolunda flaş açıklamalar yaptı. Papa Francesco, Sultanahmet Camii'nde yaptığı dua ile ilgili olarak da "Sultanahmet Camii'ne ben turist olarak geldim diyemezdim. Oradaki o muhteşemlikleri gördüm. Müftü de çok iyi açıklıyordu orada neler olduğunu. Kur'an'dan pasajlar okudu, Meryem Ana'dan bahsetti. O muhteşemlikleri görünce dua etmek istedim. Müftüye dua edelim dedim. O da tamam dedi" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ İÇİN DUA ETTİM"

Papa duasının içeriğiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye için, barış için, Müftü için, herkes için ve tabii benim için dua ettim, çünkü buna ihtiyacım var. Ancak özellikle barış için dua ettim. 'Tanrım savaşları bitir dedim' Kısaca çok samimi bir dua anı yaşadım."

DİNLERARASI DİYALOG SOHBETİ

Dinlerarası diyalog konusunda en güzel sohbeti Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve onun ekibiyle yaptığını söyleyen Papa, "Kısa süre önce Türkiye'nin yeni Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı bana güven mektubunu sunmaya geldiğinde karşımda harikulade bir adam buldum. Dini derinliği olan bir adam. Diyanet'teki görüşmemde, dinlerarası diyalog konusunda daha kaliteli bir adım atmamız gerektiğini söylediler. Farklı dinlere mensup olan dindarlar arasında bir diyalog olması gerektiğini söylediler. Bu çok güzel bir şey. Bu yüksek kaliteli buluşma beni çok mutlu etti" diye konuştu.

## 6731861##

NELER YAŞANMIŞTI?

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Papa Franciscus'a Sultanahmet Cami'nde, "Namazda en önemli unsur secde olduğu için, secdede doğrudan yere yapılacağından camilerimize ayakkabısız giriyoruz" şeklinde bilgi vermişti. Papa Franciscus ve Rahmi Yaran, daha sonra mihrabın önünde durarak, bir süre sohbet etti. Mihrapla ilgili bilgi veren Yaran, üzerinde Kur'an'dan ayetler olduğunu, bazı bölümlerde de Hz. Meryem ve Hz. İsa'nın anlatıldığını söyledi.

Yaran, mihrabın üzerinde yazılı olan Ali İmran Suresi'nin 37, 38 ve 39. ayetlerini de anlattı.

Mihrabın bir ibadet mekanı olduğunu belirten Yaran, minberle ilgili olarak da Papa Franciscus'u bilgilendirdi. Yaran, Nahl Suresi'nin 90. ayetinin mealini aktardı ve bunun her cuma namazından sonra cemaate okunduğunu söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rahmi Yaran Sultanahmet Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaptanlık Oyun nedir Survivor Kaptanlık Oyunu formatı nedir? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Perşembe kaptanlar kim oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor kim elendi, Survivor kim gitti 9 Mayıs Perşembe? #129488 #128148 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli? John Wick 4 filmi oyuncuları kim? John Wick 4 filmi konusu, oyuncuları ve John Wick 4 özeti! En Sık Görülen Rüyalar ve Anlamları: Bilinçaltının Gizemli Dünyası
500

Yorumlar (19)

papas sirtakis:

sayin turkolar;bu topraklar bizm ecdadimiz bizansa aittir, siz turkolar buralari caldiniz, hem diyorsunuz hirsizlik günahtir, topraklarimizi geri istiyoruz, , vermezseniz, sizi AB, ye aldirtmayacagiz. kiyamete kadar kapida bekleyeceksiniz. . akilli olun.

0
10
yanıtYanıtla
Tuna Mobil-IOS:

Aslında papa falan senden benden cok daha iyi biliyorlar islâmın hak din olduğunu ancak nefis ve dünyalık tatlı geliyor.

9
0
yanıtYanıtla
Samsun luMobil-IOS:

DUNYA bunu iyi bilsink Muslanlık turkıye dir

0
9
yanıtYanıtla
Serdar:

Papa iyi bir Insana benziyor neden Müslüman olmuyor anlamiyorum

7
1
yanıtYanıtla
YEŞİL TAKKE:

PAPA EFENDİ SENDE DOĞRUYU BİLİYORSUN AMA ÇAMURDAN KURTULAMIYORSUN

6
1
yanıtYanıtla
hasan:

Defol papa, ermeni sınırı haa, beter olsunlar, inşallah Azeriler bunların kafasını kırar.

4
1
yanıtYanıtla
abdullah kartalkuşmobilWeb@haberler.com:

keşke diyanet işleri başkanımız allah katında tek din islam olduğunuda söyleseydi iyi olurdu.

5
0
yanıtYanıtla
tiri virimobilWeb@haberler.com:

Hak yol islamdir Hak geldi batıl zayi oldu ne deseler boş kanmayın birde birisi yazmış yoruma papa hazretleri diye hazret demek Allah c.c huzurunda devamlı hazır ve devamlı zikir halde gafletiz bulunmaktır bu ise peygamberlerde ve evliyaullah da olur. Kâfir de deil

5
0
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

adamların papası da var parasıda bizim birtek allahimiz var başkada birsey yok çok şükür

4
0
yanıtYanıtla
DinocàMobil-IOS:

Herkes dua eder din ayirimi olmaz duada

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title