Haberler

Papa'nın İstanbul Ziyareti Turizmcileri Güldürdü

Güncelleme:

İstanbul'da tarihi mekanları gezen Papa Francesco adeta Türk turizm sektörü için çalıştı. Sektör Papa'nın ziyareti sonrası 500 bin kişinin gelmesini bekliyor.

Türkiye'ye ziyaretinin ikinci gününde İstanbul'a gelen Katolik âleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva tanıtım açısından Türk turizmcilerde heyecan yarattı. Papa'nın Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'ni ziyareti sırasında servis edilen fotoğraflar İstanbul için büyük bir tanıtım fırsatı yarattı. Turizmciler özellikle İstanbul'a yönelik olarak bu yıl artış hızı düşen İtalyan ve Avrupalı turistin Papa'nın ziyaretinden sonra artışa geçmesini bekliyor. (PAPA kelimesi Latince'de "BABA" anlamına gelir ve Katlolik kilisesi için başı çeken lider, önder anlamında kullanılır.)

"TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Fransuva ziyaretindeki görüntülerin Türkiye'nin tanıtımına yönelik önemli derecede katkı sağlayacağını söyledi.

Başaran Ulusoy, Papa ziyaretinin Türkiye'nin Avrupa ve Batı'ya yüzünün dönük olduğunun bir göstergesi olarak sayılacağını belirterek, "Papa'nın özellikle Avrupa'daki görüntüleri tanıtıma etki edecektir. Bu anlamda büyük bir merak uyandırır. Papa'nın ziyaretinin 2015 rezervasyonlarında yüzde 5 etki edeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

500 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

İstanbul'a gelen turist sayısı 2013 yılı itibarıyla 10.4 milyon kişi düzeyindeydi. Papa'nın ziyareti sonrasında sektör yüzde 5'lik bir artış bekliyor. Bu da turizmcilerin Papa'nın ziyareti sonrasında yaklaşık 500 bin kişilik turist beklediğini gösteriyor.

2006'DAKİ ZİYARET SONRASI TURİST SAYISI ARTMIŞTI

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, bir önceki Papa 16. Benedikt'in de 2006'da yaptığı ziyaret sonrasında İtalya ve Avrupalı turist sayısında önemli artış olduğuna işaret ederek, "Bu yıl Avrupalı turist sayısı bir miktar azalmıştı. Papa'nın bu ziyareti İstanbul'a olan ilgiyi artıracaktır" diye konuştu.

SEÇTİĞİ ARAÇ İLE ÜLKESİNE SELAM YOLLADI

Papa'nın İstanbul'da kullandığı araç 2008'den 2012'ye kadar Symbol adıyla Bursa'da, 2013 yılına kadar da Thalia adıyla Papa'nın ülkesi Arjantin'in Santa Isabel kentinde üretilmişti.

1.2 MİLYAR KİŞİLİK TANITIM

TUROB Başkanı Timur Bayındır, Papa Fransuva'nın 1.2 milyarlık Katolik Camiası'nın ruhani lideri olması nedeniyle Türkiye için müthiş bir tanıtım fırsatı yarattığını dile getirdi.

İSTANBUL'DA HELİKOPTER İLE ÇEKİM YAPILDI

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Fransuva'nın İstanbul programı kapsamında yaptığı Ayasofya ve Sultanahmet Camii ziyaretini TRT profesyonel helikopter çekimleri ile destekledi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sultanahmet İstanbul ulusoy Dünya Ekonomi Güncel Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500

Yorumlar (9)

MERT:

SON ZAMANLARDA AÇILIM ALDI BAŞINI GİDİYOR DİYANET BAŞKANININ VEVMÜFTÜLERİN CÜBBESİNİN RAHİP KIYAFETİNE BENZEMESİ ÇOK TRAJEDİK ALLAHA ŞİRK KOŞAN VE ALEMLERİN EFENDİSİNİ İNKAR EDENLERE NEDEN BU İTİBAR BU MUDUR MÜSLÜMANLIK BUNUN ADI RESMEN MÜNAFIKLIK

4
4
yanıtYanıtla
TrabzonluMobil-IOS:

Hahahaaaaaa Aziz dostum meto, insallah senin dedigin olsun ve sende bana Gül , ben de bunu şuraya yazıyorum papa Şeytanın ta kendisidir asla Müslüman olmaz, bir zat gökten cebrail a.s gelse o genede la ilâhe illallah demez!

6
2
yanıtYanıtla
acemi sünnetci:

ey hocalar:papa, yi müslüman yaptiysaniz, derhal bana getirin, benim yapacagim dini görevlerde var. . lütfen , , , ,

3
2
yanıtYanıtla
demba baMobil-ANDROID:

mert kardeşim yanlış düşünüyorsun.itibar edilmiyor sadece misafire hürmet ediliyor.papa popo herneyse adam gelmiş bu ülkeye ne yapalım yani kovalım mı? bu mudur müslümanlık anlayışı adam geldi gördü gidiyor.bize düşen gerektiği sekilde ağırlamak ve uğurlamak sonucta herkes kendi inancını yaşar.adam hristiyan diye öldürelim mi yani sokmayalım mı bu ülkeye o zaman nerde kaldı bizim dinimizin hoşgörü tarafı

3
0
yanıtYanıtla
ö.yMobil-ANDROID:

Papa müslmn olmzz olsa bile söylmz. Çünkü hiç bi degeri kalmaz bnun farkındadır

2
0
yanıtYanıtla
MEMOmobilWeb@haberler.com:

La bizim imamda papaya tamış vay münafkkkk

0
2
yanıtYanıtla
M.AKİF:

Papanın gelmesi bizim için faydalı olmuştur. 1-Tanıtım ve Turizm yönünden faydalı. 2-Aradaki kin ve nefretin sevgiye barışa dönüşmesi için önemli. 3-C. Başkanı, daha önce, ''F. Gülen, Papayla el ele-omuz omuza-Diyalogcu bunlar diyalogcu'' diye eleştirirken, demek ki öyle olmasında yarar olduğunu anladığı için faydalı olmuştur.

0
0
yanıtYanıtla
ilhamapo:

Man qarbi azarbaycandanam (Qarsla koyumuz qonsu idi). Hec bir kas sorusmadi Papadan naya gora Ermanistandan musalman Turk va kurdlari qovanda xiristianlar susurdular orada asas qovmani xristian kilsalari planlayirdilar indi galib turkiyada olan musalmanlardan xristianlari qovmayin amma musalman -musalmani oldursun va biz oz siyasatimizi yeridak deyir. . . .

0
0
yanıtYanıtla
ilham:

Kars va Iqdirda turk tarixi izlari goranda basdirir amma xristian tapintilarini para qazanmaq ucun yalandan coxalditlar turistlar galsin deya koylulay oz babalarnin ruhuna hormat edib bunu qoymamalidirlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title