Haberler

Pala; "Alkolü Yerlere Uyarı Levhası Asılmalıdır" Dedi.

Güncelleme:

BURKENKON Başkanı Semih Pala, sigaraya getirilen kısıtlamaların, alkole de getirilmesini istedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi'nin olağan genel kurulunda M. Raci Arvas, oybirliğiyle başkanlığa seçildi. Arvas, yeni dönemde alkolle mücadeleye ağırlık vereceklerini söylerken, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise sigaraya getirilen kısıtlamaların, alkole de getirilmesini istedi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda yapılan olağan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Yeşilay'ın Kurtuluş Savaşı sırasında kurulduğunu hatırlattı. Osmanlı Devleti'nin son döneminde İngilizlerin Anadolu'ya kaçak yollardan içki ve sigara sokarak Türk gençlerini kırmaya çalıştığını belirten Yamalı, Anadolu'daki aydınların bir araya gelerek daha iyi mücadele edebilmek amacıyla Yeşilay Cemiyeti'ni kurduğunu anlattı. Görev süresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yamalı, "Eğitimlere büyük önem verdik. Kurumlarla işbirliği içerisinde faaliyetler yürüttük. Sigara, alkol ve uyuşturucunu zararlarını anlatmaya çalıştık. Bir aile gelirinin temel ihtiyaçlara gitmesi gerekirken sigara sebebiyle havaya gidiyor" dedi.

"Sigaraya getirilen kısıtlamalar, alkole de getirilsin"

Genel kurula katılan Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Başkanı Semih Pala, Yeşilay'ın Türkiye'nin en önemli toplumsal kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Bursa Kent Konseyi'nin yeni bir kuruluş olmasına rağmen yaptığı çalışmalarla ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destek ve katkılarıyla Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyi haline geldiğini belirten Pala, Yeşilay gibi topluma büyük fayda sağlayan kuruluşlara ise öncelik verdiklerini dile getirdi. Yeşilay ile ortak çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Pala, bir ideal olan Yeşilay'ın tarihi gelişim sürecine değindi. Sigarayla ilgili kısıtlamaları, insan sağlığı açısından olumlu bulduğunu söyleyen Pala, "Toplumun büyük bir kesimi bu kısıtlamalardan memnun kaldı. Eskiden 3 kişilik dolmuşta bile sigara içiliyordu. Artık herkes istediği yerde sigara içemiyor.

Milletimiz için hayırlı bir gelişme oldu. Bursa Kent Konseyi Başkanı olarak sigaraya getirilen kısıtlamaların, alkole de getirilmesini istiyorum. Sigara ne kadar zararlıysa alkolde o kadar zararlıdır. İsteyen içsin ama kısıtlama getirilmelidir. Alkol deyince bir kısım insanlar lüzumsuz tartışma çıkarıyor. İnsan sağlığı önemliyse, bilim de alkolün zararlı olduğunu söylüyorsa kısıtlama ilericiliktir. Bu insanlık görevidir. Ailemle yemeğe gittiğimde mekanda alkol olup olmadığını önceden bilmek hakkımdır. Bu nedenle girişte uyarılar olmalıdır. 'Bu mekanda alkol kullanılmaktadır' tarzında uyarı levhaları girişte bulunmalıdır. Umarım tekliflerimiz yöneticilerin ilgisini çeker" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Divan Başkanlığı'na Mükerrem Özdemir, divan üyeliğine ise Özcan Buzluk ve İlknur Sağ seçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunup ibraz edilmesinin ardından yönetim kurulu seçimine geçildi. Tek listeyle yapılan genel kurulda M. Raci Arvas, oybirliğiyle başkanlığa seçildi. Yeni yönetimde, M. Raci Arvas, Dr. Serhat Yamalı, Ünal Mutlu, İrfan Altıkardeş ve Suat Arvas yer alırken, denetim kurulu Dr. Yaşar Dursun Ay, Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu, Dr. Mustafa Çetin, Ahmet Can Üneş ve Bedirhan Bozali'den oluştu.

Yeni dönemde tüm yürütme kurulu üyeleriyle birlikte aktif halde çalışacaklarını belirten Raci Arvas, "Yeni dönemde alkolle mücadeleye ağırlık vereceğiz. Yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarıyla olan ilişkilerimizi geliştireceğiz. Yeşilay Genel Merkezi'nin destekleriyle yeni şube merkezimizi oluşturacağız. Basınla aktif diyalog kuracağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Raci Arvas Semih Pala Güncel Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın! Çatıya sıçrayan alevler söndürüldü

Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın! Çatıya sıçrayan alevler söndürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title