Haberler

Pakistan'da Kerbela Mateminde Çıkan Olaylar

Rawalpindi şehrindeki matem törenlerinde çıkan olaylar nedeniyle şehir merkezinde 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi Bir cami ve çok sayıda işyerinin yakıldığı olaylar sonucunda ölenler...

Rawalpindi şehrindeki matem törenlerinde çıkan olaylar nedeniyle şehir içerisinde 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şehirde, Şeyh Gulam Molla Han Camisi'nde dünkü Cuma hutbesinde Şii karşıtı hutbe verilmesinin üzerine matem kortejinden bir gurubun saldırısı sonucu çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 11'e yükselirken 40 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölenlerin bazılarının yanarak can verdiği, bazılarının ise silahla öldürüldüğü kaydedildi.

Rawalpindi'de şehir içi güvenliği askere teslim edilirken, törenlerde çıkan olaylar nedeniyle Pencap Eyalet Hükümeti tarafından şehir merkezinde ve olayların yaşandığı Raca Pazar bölgesinde 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu gece yarısına kadar geçerli olan sokağa çıkma yasağı camilerden anons edildi.

Tüm girişlerin kontrol altına alındığı kentte 4 kişinin bir araya gelmesi de yasaklandı. Bugün ve yarın geçerli olmak üzere iki gün boyunca bombalı saldırı ihtimaline karşın cep telefonu şebekeleri de erişime kapatıldı.Kente her türlü araç girişi de durduruldu.

Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, yaptığı açıklamada olayların araştırıldığını ve sorumluların en kısa zamanda bulunarak adalet önüne çıkarılacağını söyledi.

Rawalpindi'deki matem törenlerine katılanlar cuma namazının ardından Raca Pazar bölgesinden Kadimi Camisi'ne doğru ilerlemeye başlamışken, Cuma hutbesi sırasında güzergah üzerindeki Vahabi Şeyh Molla Gullam Camii'nde imamın Şii karşıtı hutbe verdiğini söylentileri üzerine bir grup camiye saldırmıştı. Olayların büyümesi sonucu cami ve çok sayıda işyeri tamamen yakılırken, polisin elinden kalaşnikof silahı alan bazı göstericiler, bölgedeki Vahabi kimselere karşı silahlı saldırı da gerçekleştirmişti. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Rawalpindi Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title