Haberler

Pakistan'da Kerbela Matem Töreninde Çıkan Olaylar

Rawalpindi kentinde bir caminin yakılması ve 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların ardından bölge emniyet müdürü görevden alındı

Pakistan'ın Rawalpindi kentinde, Kerbela matem törenlerinde bir caminin yakılması ve 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların ardından Bölge Emniyet Müdürü Zaim İkbal Şekih görevden alındı.

Kentte geçen cuma günü düzenlenen törenler sırasında Şeyh Gulam Molla Han camisinin ateşe verilmesiyle başlayan olaylar nedeniyle Rawalpindi, Jelum ve Atak şehirlerinden sorumlu bölge emniyet müdürü Zaim İkbal Şekih ile Rawalpindi il emniyet müdürü Bilal Sıddık Kamyana görevden el çektirildi.

Olaylar esnasında bir göstericinin polisin elindeki silahı zorla alması kameralara yansımıştı. Cami ve çevresindeki çok sayıda işyerinin yakılmasıyla büyüyen olaylara polis müdahalede yetersiz kalmış, bölgeye asker çağrılmıştı.

Kentte düne kadar güvenliği sağlayan askerler kışlalarına geri dönerken, olayların yaşandığı Raca Pazar bölgesinin güvenliği, "Rangers" adı verilen özel timler tarafından sağlanıyor. Güvenlik güçleri, yakılan cami ve etrafındaki iş yerlerine kimseyi yaklaştırmıyor.

Tamamen yanmasının ardından çöken üç katlı bir binanın enkaz kaldırma çalışmaları ise devam ediyor. Çok sayıda itfaiye aracı da muhtemel kundaklama olaylarına karşı bölgede hazır bekletiliyor.

Öte yandan olayların sıçradığı ve 2'si polis 3 kişinin hayatını kaybettiği Hayber Pakthunva Eyaleti'nin Kohat şehrinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Halkın alışveriş yapabilmesi amacıyla yasak 15.00-17.00 saatleri arasında gevşetildi. Kentte olaylara neden oldukları gerekeçesiyle 5 kişi tutuklandı.

Pakistan'ın Rawalpindi ketinde 15 Kasım Cuma günü Kerbela matem törenlerinde çıkan olaylarda, bir cami ve çok sayıda işyeri yakılmış, 11 kişi hayatını kabederken 40 kişi yaralanmıştı. - Pencap

Kaynak: AA / Güncel

Rawalpindi Pakistan Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Afra Saraçoğlu için 'Sahnede tacize uğradı' dediler, gerçek çok başka çıktı

Afra Saraçoğlu için "Sahnede tacize uğradı" dediler, gerçek çok başka çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title