Haberler

Özkök: Yalman İle Görüşlerimiz Farklı Olabilir

Güncelleme:

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, "Görüşlerimiz farklı olabilir. Bir CD bir duyum ile koskoca ordu komutanına emir verilmez." dedi.

Orgeneral Hilmi Özkök, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın "Bana emir vermedi" açıklamalarından sonra Yalman'a cevap vererek, görüşlerin farklı olabileceğini bir CD bir duyum ile emir vererek şunu yapın bunu yapın denilmeyeceğini ifade etti.

"NE İDÜĞÜ BELİRSİZ"

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman'ın, Balyoz davasına ilişkin açıklaması yankı buldu. Yalman'ın kendisine bilgi ve emir vermemekle suçladığı eski Genelkurmay Başkanı Özkök de konuştu. Özkök, daha önceki açıklamasından vazgeçerek Yalman'a emir vermediğini kabul etti, Balyoz seminerine ilişkin ses kayıtlarını "ne idüğü belirsiz" olarak nitelendirdi.

EMİR TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın Balyoz davasına ilişkin açıklamasından sonra komutanlar arasında emir tartışması yaşanıyor. Yalman, dün Milliyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Özkök'ün, Balyoz davasını oluşturan plan seminerinin kayıtlarını kendisine iletmediğini ve inceleme emri vermediğini söyledi.

"EMİR VERMEDİM"

Yalman'ın açıklamalarından sonra gözler eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'e çevrildi. Özkök, Ergenekon davası kapsamında bilgi verirken, "Emrimle rutin olarak yapılan plan seminerinde Ordu Komutanı'nın konuşması olduğu iddia edilen bir seskaydının, bilmediğim kişilerce bana ulaştırıldığını, bunu incelemesi için Ordu Komutanı'nın ilk amiri olan ve seminerin icrasını sağlayan Sayın Kara Kuvvetleri Komutanı'na (Aytaç Yalman) emir verdiğimi ifade ettim" demişti.

"DEVLETİN İDARE TARZI VARDIR"

Özkök, Yalman'ın dünkü açıklamalarının ardından Milliyet ve Cumhuriyet Gazetelerine konuştu. Emir vermediğini kabul eden Özkök, Cumhuriyet Gazetesi'ne emir konusunda, "Farklı görüşümüz olabilir. Hemen 'Ben gördüm' diye koskoca ordu komutanına emir verip de şöyle yapın, böyle yapın denmez. Devletin bir idare tarzı vardır. Emir verebilmek için belgenin meşru ve sahih olduğuna emin olmanız lazım. Her gelen CD ile, duyum ile olmaz" dedi.

Özkök, Yalman'a emir ve plan seminerine ilişkin kayıtları vermediğini Milliyet Gazetesi'ne de belirtirken, bu durumu şu gerekçeyle açıkladı:

"DELİL OLARAK KABUL EDİLMEZDİ"

"Bir ordu komutanı, yasal yollarla elde edilmemiş bir ses kaydıyla, dijital veriyle mahkemeye sevk edilemez. Ne idüğü belirsiz, gayri meşru bir kayıtla, bir ordu komutanını mahkemeye sevk etmek olmazdı, zaten delil de kabul edilmez"

"SES KAYITLARI ELİME GEÇSE İNCELEME YAPARDIM"

Yalman, Milliyet Gazetesi'ne dün yer alan açıklamasında emir konusunu şöyle gündeme getirmişti:

"Hatırlayacağınız üzere, çeşitli vesilelerle yaptığım açıklamalarla dava ile ilgili bilgi ve belgeye sahip olmadığımı, darbe konusunda istihbarat almadığımı, bu davada bilgimin emrime aykırı olarak yapılan seminer ile sınırlı olduğunu, seminerdeki ses kayıtlarını Genelkurmay Başkanı'ndan öğrendiğimi Bu konuda Sayın Emekli Orgeneral Özkök'ün yaptığı açıklama üzerine mütalaa da bulunmak istemiyorum. Ses kayıtlarını görmediğimi ve bu konuda hiç kimseden araştırma yapmam istenmediğini özellikle belirtmek isterim. Bu konuda detaylı bir şekilde bilahare açıklanacaktır. Esasen söz konusu ses kayıtları elime geçseydi karargâhım ile paylaşır, gerekli inceleme için hazırlıkları yapardım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milliyet Gazetesi Aytaç Yalman Hilmi Özkök Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title