Haberler

Özgecan Eylemine Destek Bulamayınca Gözyaşlarına Boğuldu

Güncelleme:

Samsun'da Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'na gelen Derya Çakır, hiçbir arkadaşından destek görmeyince gözyaşlarını tutamadı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'na yapılanları protesto etmek için Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda tek kişilik oturma eylemi yapan 27 yaşındaki Derya Çakır, arkadaşlarından destek göremediği için gözyaşlarına boğuldu.

HİÇBİR ARKADAŞI GELMEDİ

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Derya Çakır, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a yapılanları protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi. Bu eylem için dün gece boyunca hazırlık yapan, pankart hazırlayan Derya Çakır, sosyal medya üzerinden eyleme arkadaşlarını da çağırdı. Arkadaşlarından da konuyla ilgili destek alan Derya Çakır, bugün saat 15.30'da Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Yarım saat beklemesine rağmen hiç bir arkadaşı gelmeyen Çakır, bu kez tek kişilik oturma eylemi yaptı.

"YANIMDA OLMAYANLAR UTANSIN"

Arkadaşlarının gelmemesine çok üzüldüğünü belirten ve gözyaşlarını tutamayan Derya Çakır, "Bazı şeyleri illa yaşamak mı gerekiyor? Kim sahip çıkacak bize? Kadınlar birbirine sahip çıkmadığı sürece bu böyle devam edecek. Hiç bir şey olmamış gibi sadece internet başında, 'Haklısın, takdir ediyoruz. Biz senin arkandayız' diyorlar. Hani neredeler? Kim var benim arkamda şimdi? Hiç bir hemcinsim yok. Niye, evde yemekleri daha önemli. Eşleri, alışverişleri, günleri daha önemli. Bir insan canı bu. Ben gece vakitleri tek başıma dolmuşa, minibüse biniyorum. Bu olay da dolmuşta, minibüste olan bir şey. İlla başlarına mı gelsin? İlla çocuklarının başlarından böyle olaylar mı geçsin? Tek başıma meydanın ortasında oturup, sesimi duyurana kadar eylemimi yapacağım. Benim yanımda olmayan insanlar utansın. Evet, ben şiddet gördüm. 10 ay oldu eşimden boşanamıyorum. Sırf o istemediği için. Utanacak olan ben değilim. Hiç bir canlı dayağı, tokadı hak etmiyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nın ortasına oturan Derya Çakır, yanında getirdiği kağıtları vatandaşlara dağıttı. Derya Çakır'ın oturduğunu gören bazı vatandaşlar, genç kadına destek verdi. Çakır, 10 dakikalık oturma eyleminin ardından alandan ayrıldı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Derya Çakır Tarsus Mersin Samsun Yerel Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (138)

sezmobilWeb@haberler.com:

Bu boluculerin Yuzunden her eylemde polise tas molotof vs.millet eylem yapmaya korkar oldu.agac diye cikanlarin eylemini nerelere goturdugunu hatirliyoruz..

58
42
yanıtYanıtla
lazut:

Ben zevkle arkasına geçebilirim

8
55
yanıtYanıtla
tatavamobilWeb@haberler.com:

tipik boş univ asalağı yapacak işleri yok akıllarınca özgür kız oyunları oynuyolar...git evine otur evlen çocuk bak mal.

7
55
yanıtYanıtla
cözümü-söylüyorum:

Kesin cözüm=Bütün baylar ve bayanlar, , dürüst giyinecekler, , erkekler kot pantolon ve kisa pantolon giymeyecekler, bayanlarda ayni sekilde, , acik sacik gezmiyecekler, , , devletimizde acik sacik yayin yapan gazete ve tv, leri kapatacak, , artist ve müzisyenler ilahi söyleyecek, , tek care herkes müslüman gibi ysayacak, , yoksa nefis ve seytanin hakkindan gelmek cok zordur, ,

24
37
yanıtYanıtla
ÖlümVarParayıboşaharcama:

Kızım ne yapıyorsun orada oturmuşsun taşa üşüteceksin yokmu senin anan baban yavrum.

8
48
yanıtYanıtla
HAKANmobilWeb@haberler.com:

KIZIM KALK GIT KUMDA OYNA ORDA REKLAM YAPACAGINA KENDINI MILKETE GÜLDÜRÜYORSUN

14
41
yanıtYanıtla
anlayın:

tipe bak tipe. sen ancak kokana olabilirsin. özgenin hakkını savunmak senin gibi zavallıara kaldı. işte laik düzen. . . işte modern hayat. işte ey insalık yüce islam dini özgeleri gece üçte dahi tek başına yolculuk edebilecek istediği yerde rahat güvende yaşamasını sağlayacak tek sistemdir. ama nerde. laik düzen. din devlet işleri ayrı saçmalığı. . . hadi korusun senin saçma hukuk sistemin. ama nerde. kendilerine faydası yok. ya şeriat kılıç gibi iner özgeyi katledenlerin kellesine. yapacaklara da canını sevmeyen çıksın. onun işi de ibreti alem için bitirilir. kalkmış yosma kılıklı biri özgeler ölmesi . . . . ulan ahmaklar özgelerimizi koruyacak tek sistem yüce islamın hukuk sistemimin geçerli olmasıdır. aksi halde özgelerimiz katledilmeye devam edilecektir.

15
37
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

gel yavrum siliyim göz yaşını

4
46
yanıtYanıtla
samsundanmobilWeb@haberler.com:

bu kızda samsunluya hiç benzemiyo zaten.samsunlu vaktini böyle şeylere harcamaz. zaten bakın halk uzaylı görmüş gibi, cizgili gömlekli tam samsunlu...evlilik programları izlemekden gafa gitmiş.

3
47
yanıtYanıtla
HAKANmobilWeb@haberler.com:

MILLETIN ISI GÜCÜ YOK SENIN GIBI GELSIN BOS BOS YERLERDE OTURSUN SACMALIGA BAK MILLET HABER REKLAM PESINDE DEGIL SENIN GIBI

4
46
yanıtYanıtla
Tüm 138 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title