Haberler

Özel Sporcu Emrah Öztürk, Bir Engeli Daha Aşacak

Güncelleme:

Trabzon Karşıyaka sporcusu zihinsel engelli atlet Emrah Öztürk, 5. Elbistan Afşin Ekinözü Ultra Maratonuna katılarak bir ilki daha gerçekleştirecek.

SELÇUK KILIÇ - Trabzon'da, Karşıyaka Kulübü sporcusu 21 yaşındaki zihinsel engelli atlet Emrah Öztürk, ultra maraton koşarak bir ilki daha gerçekleştirmeye çalışacak.

İtalya'da Özel Sporcular Dünya Şampiyonası'nda 10 bin metrede 6'ncılığı bulunan, Türkiye'de "Özel Sporcu" kategorisinde yarı ve tam maraton koşan tek sporcu olan Emrah, 12 Ekim'de yapılacak 5. Elbistan-Afşin- Ekinözü Ultra Maratonu'na katılarak bir engeli daha aşacak.

Son olarak 6 Ekim'de 24 ülkeden 1150 sporcunun katıldığı 3. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda 1: 20.53'lük derecesiyle genel klasmanda 24'üncü olan Emrah Öztürk, katılacağı Ultra Maratonu iyi bir dereceyle tamamlamayı hedefliyor.

-"Dünya'da da yoktur"

Özel Sporcular Milli Takım Antrenörü Zekeriya Üçüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emrah Öztürk'ün bugüne kadar katıldığı 3 tam, 21 yarı maraton ve bir dağ koşusunu başarıyla tamamladığını söyledi.

Emrah'ın Türkiye'de maraton koşan tek sporcu olduğunu ifade eden Üçüncü, "Bu maratona da özel sporcu olarak sadece  Emrah Öztürk katılacak. Emrah, ultra maratonu koşması halinde Türkiye'de özel sporcu olarak ilki başaracak. Dünya'da da ultra maraton koşan özel bir sporcu olduğunu sanmıyorum, yoktur" dedi.

Emrah Öztürk'ün 140 kilometre koşacağını söyleyen Üçüncü, "20 saat sürebilen bir koşu olacak. Zaman zaman dinlenecekler. Emrah, 18 yaşından beri maraton koşuyor. 4 senedir yarışmalara giriyor. Antrenmanlara bakıldığında ben ultra maratonu da bitireceğinden eminim" diye konuştu.

-"Onları rehabilite ediyoruz"

Çocukların sporla rehabilatasyonlarını gerçekleştirdeklerini ifade eden Üçüncü, şöyle devam etti:

"'Çocuklarımızı evde saklayarak obez yapmamalıyız.  Emrah spora başladığında algılama düzeyi çok düşüktü. Bugün spor ile çok iyi bir noktaya geldi ve kendisini daha iyi ifade edebiliyor. Özrü şimdi çok büyük bir noktada değil. Spor ile hem fiziksel hem ruhen gelişme sağlandı. Emrah gibi bu sporu seven, yapmak isteyenler de var ama maddi imkansızlıklar nedeniyle zorluk yaşıyorlar. Sponsor desteğine ihtiyacımız var."

Emrah Öztürk de Ultra Maratona antrenörüyle birlikte iyi hazırlandıklarını belirterek, "Bu yarışmadan da alnımızın akıyla çıkacağım. Herkesin bana destek olmasını istiyorum" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka Elbistan Ekinözü Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title