Haberler

( Özel ) İşte O Şalvarlı...

İbb-diyarbakır Maçının En Dikkat Çekici Şahsı Dha'ya Konuştu

İBB-DİYARBAKIR MAÇININ EN DİKKAT ÇEKİCİ ŞAHSI DHA'YA KONUŞTU

ŞALVARI VE TESPİHİ İLE GÜNDEME GELEN DİYARBAKIRLI HACI ORDU MAÇTA ÇIKAN OLAYLARI YENİDEN İZLEYİP, GÖRÜNTÜLERDE BAŞKAN SÜMER İLE YAN YANA GELİŞİNİ İZLEYEREK KENDİNİ SAVUNDU:

"ORADA ÇOCUKLARIN ÖNÜNE GEÇİP, ONLARIN SAHAYA GİRMESİNİ ENGELLEMEK İSTEDİM"

"ŞALVARLI KIYAFETİMDEN DOLAYI DİKKAT ÇEKMİŞ OLABİLİRİM"

"DİYARBAKIRSPOR'U KİMSE KÜME DÜŞÜRMÜYOR. DİYARBAKIRSPOR, KENDİNİ KÜME DÜŞÜRÜYOR."

"DİYARBAKIRSPOR'UN ÜZERİNDEN RANT SAĞLAYANLAR VAR. MAALESEF DİYARBAKIR HALKI DA BUNA ALET OLUYOR"

"BEN DE DAHİL OLMAK ÜZERE AİLEMDE VEYA YAKINLARIMIN SİYASETLE UĞRAŞTIĞINI ÖĞRENİRSENİZ, BÜTÜN SUÇLAMALARI KABUL EDERİM"

"BİZİM BU TÜR OLAYLARLA İŞİM YOK. TAMAMEN İYİ NİYETLİ BİR ŞEKİLDE DAVRANDIM"

"BEN, DİYARBAKIRSPOR MASUM DEMİYORUM. ANCAK KİMLER SUÇLUYSA CEZALARI EŞİT BİR ŞEKİLDE VERELİM"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor -Diyarbakırspor maçında sahaya atlayanlardan biri olan ve daha sonra VIP-Şeref tribünü çıkışında Başkan Çetin Sümer'in yanında görülerek dikkatleri üzerine çeken Hacı Ordu, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) konuştu.

DHA'nın dün "Kim bu şalvarlı ?" başlığı ile servis ettiği haber üzerine Türkiye'nin gündemine düşen Diyarbakırlı Hacı Ordu, neden sahaya girdiğini şöyle anlattı:

"Sahaya atlayan genç çocukların arkasından koşarak, onları yakalamaya çalıştım. Onları engellemek için tribünlerden atladım. Orada çocukların önüne geçip, onların sahaya girmesini engellemek istedim. Ancak bunu başaramayınca en önde ben varım gibi göründü."

Olayların çıkacağını önceden sezdiğini ifade eden Hacı Ordu, "Maçın bitimine 7-8 dakika kala bir kaç tane çocuk, Bursaspor aleyhinde küfürler ediyordu. Onlara, 'Yeğenim yapmayın, ayıptır. Siz daha çocuksunuz. Bursaspor maçı geride kaldı, artık önümüze bakalım' dedim. Onlar da bana, 'Sen ne karışıyorsun' dediler. Bunun ardından da o çocuklar sahaya girdi. Ben de onların sahaya fırladıklarını görünce yakalamak için sahaya atladım. Ama yakalayamadım"

"BENİM PROVOKASYONLA ALAKAM YOK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı asfalt çalışmaları ile ilgilendiğini ve son 3 sene içinde ilk kez bir maça gittiğini söyleyen Hacı Ordu, Başkanın yanına gitme amacını da şu sözlerle ifade etti:

"Maç bittikten sonra beni saha amiri şeref tribününe götürdü. Bir Diyarbakırlı olarak, takımımızın bu duruma düşmesine çok üzüldüm. Başkanın yanına gitme amacım da, ona bazı sorular sormaktı. Ancak sürekli telefonla görüştüğü için başkanla konuşma fırsatım olmadı. Ardından da basın mensupları da gelince hiç konuşamadım. Benim başkanla bir ailevi bağlantım yok. Sanayi sektöründe çalıştığım için Diyarbakır'da herkes beni tanır. 10 yıldır da İstanbul'da yaşıyorum. Benim provokasyonla alakam yok."

Şalvarlı kıyafetinden dolayı dikkat çekmiş olabileceğini vurgulayan Diyarbakırlı Ordu, esprili bir şekilde, "Herkes gibi ben de normal bir vatandaşım. Belki kıyafetimden dolayı dikkat çekmiş olabilirim. Ancak böyle giyinmek suçsa, biz bu suçu bir daha işlemeyiz. Ben genelde yakışıklıyım. Bakın boylu posluyum da. Fakat başkanın yanında biraz kıyafet ön plana çıkmış" diye konuştu.

Diyarbakırspor'a, kulübün kendi taraftarlarının zarar verdiğini vurgulayan Hacı Ordu, "Diyarbakırspor'u kimse küme düşürmüyor. Diyarbakırspor, kendini küme düşürüyor. Diyarbakırspor'un üzerinden rant sağlayanlar, belirli amaçlarına ulaşmak isteyenler var. Maalesef Diyarbakır halkı da buna alet oluyor. Diyarbakır halkı, bu tür olaylara meyil veren insanlardır. Ben 56 yaşındayım ve doğma büyüme Diyarbakırlıyım. Diyarbakır'da saygı ve sevgi vardı. Biz böyle şiddet olaylarını bilmeyiz. Bu sonuçta bir futbol maçıdır. Elbette biri galip gelecek"

Yaşanan bu olaylardan dolayı maça gittiği için pişman olduğunu belirten Hacı, "3 yıldır maça gitmiyordum. Bu maça da takımımıza yardımımız dokunsun diye gitmiştim. Ancak gittiğime pişman oldum" dedi.

Hacı Ordu, 'Provakyon' iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ben de dahil olmak üzere ailemde veya yakınlarımın siyasetle uğraştığını öğrenirseniz, bütün suçlamaları kabul ederim. Sadece yakınlarım değil, doğduğum ilçeyi de bunun içine katıyorum. Bizim bu tür olaylarla işim yok. Tamamen iyi niyetli bir şekilde davrandım."

"Diyarbakırspor, bazı çevrelere ve kişilere karşı Süper Lig'de olması gerek. Ancak bu, 'Diyarbakırspor'un her yaptığını içimize çekelim, Diyarbakır'ı koruyalım' anlamına gelmesin. Hata yaparsa cezasını verelim. Ancak boş yere de üzerine gitmeyelim. Bursa'da oynanan karşılaşmada 23 insan yaralandı. Diyarbakır'daki maçta ise sadece hakeme bir taş geldi. Bu kadar çok insan yaralanmadı orada. Ancak Bursaspor'a para cezası verildi. Diyarbakırspor'a ise hem para cezası verildi, hem de sahası kapatılacak. Bana göre adaletli olmak gerekiyor. Kim suç işlemişse gerekli ceza verilmeli. Ben Diyarbakır'ı koruyalım demiyorum, yaptıklarının cezası verilsin ama bu kadar acımasız olmamalı. Bana göre çifte standart yapılıyor. Ben Diyarbakır 'masum' demiyorum. Bizim içimizde de bu yaşananlara çanak tutan insanlar var"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Bomba iddia! Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü: Bir komplo var, ortaya çıkarılmalı

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Tasarruf tedbirlerinin ardından kamuda çalışma sistemi değişiyor! İşte üzerinde durulan 6 model

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Kumpas iddialarına ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title