Haberler

Şair ve Yazar Çarboğa'dan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hakkında Suç Duyurusu

Sivas’ın Gemerek ilçesinde yaşayan şair ve yazar Kenan Çarboğa, Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin bir bölümünü köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan şair ve yazar Kenan Çarboğa, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin bir bölümünü köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gemerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen Kenan Çarboğa, "Cumhuriyet Gazetesi'nde Charlie Hebdo isimli dergide Hz. Muhammed ve Müslümanlara hakaret içeren karikatürler yayımlanmıştır. Ayrıca Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan isimli köşe yazarları da köşelerinde bu derginin kapağını yayımlamışlardır. Bu karikatürlerle dinimize ve dinimizin kutsallarına hakaret edilmiş ve nefret suçu işlenmiştir. Basın yoluyla yapılan bu hakaret, taciz ve tahriklerle milletimiz kışkırtılmaya çalışılmaktadır. Bu yayınları yapan Cumhuriyet Gazetesi ve köşe yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'dan şikayetçi ve davacıyım" şeklindeki dilekçesini savcılığa sundu.

Şikayet dilekçesini verdikten sonra adliye çıkışında açıklama yapan Kenan Çarboğa, "Fransız Charlie Hebdo dergisinin yapmış olduğu Peygamber Efendimize ve dinimizin kutsallarına yapılan saygısızlıkları kınıyoruz. Bunu ülkemizde gazete köşelerine taşıyan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan isimli gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Peygamber Efendimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, ülkemizde yapılan bu kışkırtıcılığa da karşı duruyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Hikmet Çetinkaya Ceyda Karan Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title