Haberler

(Özel Haber) Mısır Çarşısı Ramazan'a Buruk Giriyor

Tarihi Mısır Çarşısı, bu yıl Ramazan ayına buruk giriyor.

Tarihi Mısır Çarşısı, bu yıl Ramazan ayına buruk giriyor. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğundan, çarşı esnafı ise satış yapamamaktan yakındı.

Ramazan ayına günler kala tarihi Mısır Çarşısı, bu yıl umduğunu bulamadı. Ramazan için zeytinden peynire, hurmadan baharat ürünlerine kadar yeni ürünler tezgahlardaki yerini alırken; vatandaş fiyatların pahalılığından, esnaf ise satış yapamamaktan dert yandı. Mısır Çarşısı esnaflarından Mahmut Yıldız, Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmanın fiyatında bir artış olmadığını belirterek, "Ramazan'a bir hafta kala hala bir yoğunluk yok. Bu sene bayağı bir durgunluk görüyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık, vitrinlerimizi tamamlıyoruz. Hurma her zaman tüketilmesi gereken bir meyve. Hurmada yaklaşık 12 çeşit vitamin var. Sadece Ramazan'da değil, 12 ay boyunca tüketmemiz lazım. Ama Ramazan'da da olmazsa olmazlarımızdan biri. Fiyatlarımız geçen yıla oranla hemen hemen aynı. Hiçbir değişiklik yok" diye konuştu.

Hurmaların fiyat aralığını sıralayan Yıldız, "20 TL'den 60 TL'ye kadar hurma çeşidimiz var. Peygamber Efendimizin kendi eliyle diktiği hurma var. İnsanlar genelde şifa niyetine yiyorlar. Onun fiyatı da 120 lira" dedi.

"FİYATLAR UYGUN FAKAT SATIŞ YOK"

Satış yapamadıklarını belirten Lisan Topal ise, "Ramazan'a biraz zayıf girdik. Bir canlılık yok. Kalabalık var ama millette zannedersem alım gücü yok. Süt fiyatıyla kıyaslarsak bu fiyatlar çok çok aşağıda sayılır. Peynirlerin fiyat aralığı 8,5 TL ile 20 TL'den alıcı bekliyor. Fiyatlar normal, Ramazan'a yansımış bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Erdal Özsoy isimli vatandaş da, insanlarda alım gücünün olmadığını dile getirerek, "İnsanlarda Ramazan telaşı var ama alışveriş yok. Alışveriş olmamasının sebebi fiyatlar yüksek, insanlarda para yok. Fiyatlar 9 TL ile 13 TL arasında değişiyor. En yükseğinin fiyatı 20 TL'dir. Onda da boy farkı vardır. Etli ve iri boydur. Aşağı yukarı fiyatlar birbirine denktir ama insanlarda para olmayınca alışveriş yapmıyorlar" şeklinde konuştu.

Ramazan alışverişi için çarşıya gelen Havva Çardak, "Kahvaltılık için, Ramazan için geldim. Ama çok pahalı fiyatlar. Bu pahalı olan şeyi kaç kişi alabilir. Bu yönden şikayetçiyim" derken, ailesiyle alışverişe çıkan Erdem Pehlivanlı ise, "Enflasyon diyorlar ama enflasyon halkın cebinde. Onlar satamıyorlar, biz alamıyoruz" dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye gelen gurbetçi bir aile, hurmaları güzel bulduklarını belirterek, fiyatların Almanya'ya göre ucuz olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Yıldız Almanya Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title