Haberler

Gürpınar'da Kuduz Alarmı

Van’ın Gürpınar ilçesinde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Yatağan Mahallesi'nde ikamet eden 15 yaşındaki Veysel Dinçer isimli çocuk, besledikleri köpek tarafından ısırılınca babası tarafından hemen hastaneye götürüldü. Durumun haber verilmesi üzerine mahallede incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, köpekten aldıkları numuneden de yaptıkları tahliller sonucu kuduz olduğunu tespit ettiler. Bunun üzerine mahalle karantina altına alınırken, hastanede tedavi altına alınan Veysel Dinçer ise, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yatağan Mahalle Muhtarı M. Şerif Yıldız, köylülerden Adil Dinçer'in kendisine oğlunun köpek tarafından ısırdığını söylemesi üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdiğini ifade etti. Yıldız, "Adil arkadaşımızın çocuğunu köpek ısırıyor. Ardından çocuğunu alıp sağlık ocağına götürüyor. Oradan da Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden arkadaşlar numuneyi Elazığ'a gönderdikten sonra gerekli önlemler alındı. Köyde yaklaşık 12 bin hayvan bulunmaktadır" dedi.

Gürpınar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ensari Yıldız ise, kendilerine haber gelir gelmez tedbir almaya başladıklarını söyleyerek, "Adil Bey kendisi bize başvurdu. Bize çocuğunun köpek tarafından ısırıldığını söyledi. Biz de veteriner arkadaşlarla gelip köyde köpekten numune alıp Elazığ'a gönderdik. Oradan bize laboratuar sonucu pozitif olarak gelince biz de gerekli önlemleri aldık. Kurumlara haber verdik. Köyün giriş ve çıkışlarına tabelalarımızı koyduk. Okul müdürüne çocuklara bilgi versin diye haber verdik. Önümüzdeki hafta içinde köyde aşı yapmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY KÖY KARANTİNA ALTINDADIR"

Bir kedi veya köpeğin insanı ısırmasının kuduz belirtisi taşıdığını söyleyen Veteriner Hekim Hasan Birgül, "Köpek veya kedinin saldırgan durumunda ilk akla gelen kuduz vakasıdır. Biz köye geldiğimizde köpeğin öldüğünü, ölmeden önce ağzından salyalar aktığını belirtiler. Bunun üzerine köpeğin kafasını Elazığ'a gönderdiğimizde pozitif çıktı sonuç. Tüm tedbirleri almış durumdayız. Bu hafta içinde gelip aşılarımızı yapacağız. Önümüzdeki 6 ay köy karantina altındadır, gözetim altındadır. Günlük ya da haftalık rutin çalışmalarımız olacak. Tüm hayvan giriş ve çıkışları yasak şu anda" ifadelerini kullandı.

Köpek tarafından ısırılan 15 yaşındaki Veysel Dinçer'in babası Adil Dinçer de, köpeğin kendilerine ait olduğunu ve son günlerde saldırganlaştığını fark ettiklerini söyledi. Dinçer, "Köpek oğlumun kalçasından ısırdı. Başka bir köpeği de ısırdı. Saldırgan olmuştu. Yoldan geçenlere saldırıyordu. Oğlumu ısırdığı zaman ben hemen sağlık ocağına götürdüm. Oradan Van'a götürdüler, tedavisini görüyor şu anda. Köpek de bir iki gün sonra öldü. Ben de hemen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdim" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şerif Yıldız Gürpınar Elazığ Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title