Haberler

Özel Haber) Gümüşhane'de Off-Road Tutkusu

Gümüşhane’de hafta sonlarını değerlendirmek isteyen iki arkadaşın “Gümüşhane’de gezilecek çok yer var ama bilmiyoruz” diyerek geçen yıl birer arazi tipi araçla başlattığı off-road gezileri tutkuya dönüştü.

Gümüşhane'de hafta sonlarını değerlendirmek isteyen iki arkadaşın " Gümüşhane'de gezilecek çok yer var ama bilmiyoruz" diyerek geçen yıl birer arazi tipi araçla başlattığı off-road gezileri tutkuya dönüştü.

Zengin florası ve eşsiz doğal güzellikleriyle son yıllarda dağcılık sporunun zirve yaptığı Gümüşhane'de yürümek yerine zirvelere araçlarıyla çıkmayı tercih edenlerin sayısı da hızla artıyor.

Her hafta farklı yerleri gezen ekibin içerisinde kuyumcusundan oto tamircisine, taksicisinden muhasebecisine kadar çok farklı kesimlerden ve her yaş grubundan insanlar yer alıyor.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM OLUNCA TALEP PATLADI

İlk başlarda iki araçla başlayan gezilerin son haftalarda 10'a kadar yükseldiğini belirten oto tamir ustası Recep Şahin, sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraf ve videoları paylaştıktan sonra talebin aşırı arttığını belirterek en kısa zamanda dernekleşmek istediklerini söyledi.

Hafta sonu tatilinde boş boş oturdukları sırada, "Gümüşhane'de gezilecek çok yer var ama bilmiyoruz" diyerek harekete geçtiklerini belirten Şahin, o zaman ikişer kişi bir araya gelerek iki adet arazi tipi araçla bu işe başladıklarını kaydetti.

"TALEP ÇOK OLUNCA GELEMEYENLER KENDİLERİ ARABA ALMAYA BAŞLADI"

Aldıkları araçların bir zaman sonra yetersiz kalması nedeniyle daha büyük bir araç aldıklarını, sonra gruptaki herkesin birer araç almaya başladığını dile getiren Şahin, "Gümüşhane'de gezilecek çok yerler var ama bilmiyorduk. Bir araba alalım dedik. İki kişi birer araç aldık. Onlarla birlikte gezerken bir noktadan sonra yetmemeye başladı. Daha büyük bir araba aldık. İkiye çıkardık derken adam başı birer araba almaya başladık. Şuanda her hafta talep artmaya başladı. Gelmek isteyen çok. Talep çok ama aracımız az. Böyle olunca gelemeyen arkadaşlar bu kez kendileri de araç alıp bize katılmaya başladı." dedi.

Çevre illerde bu işi yapanların genelde zengin sayılabilecek kesim olduğunu fakat Gümüşhane'deki ekibin orta sınıf olması nedeniyle en ucuz ve en az yakan araçları tercih ettiklerini vurgulayan Şahin, kendisinin de oto tamircisi olması nedeniyle birçok düzenleme ve modifikasyonu kendi imkanlarıyla yaptıklarını söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Şahin Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title