Haberler

(Özel Haber) Emre Belözoğlu'nun Milli Maç Öncesi İzmir Adliyesi Ziyareti Belli Oldu

Fenerbahçe ve Milli Takımın ünlü futbolcusu Emre Belözoğlu hakkında nitelikli dolandırıcılığa iştirak iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Fenerbahçe ve Milli Takımın ünlü futbolcusu Emre Belözoğlu hakkında nitelikli dolandırıcılığa iştirak iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İddiaya göre, Belözoğlu'nun kayınpederi İzmir'de yönetim kurulu başkanı yaptığı şirketten ayrıldıktan sonra usulsüz olarak şirkete ait iki aracın satışı konusunda Belözoğlu'nun yeğeni ve aynı zamanda menajerine vekalet vererek satış işlemlerini gerçekleştirdi. Araçları alan Emre Belözoğlu ve eşi hakkında ilgili şirket tarafından ise 'güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık ve savcılık makamınca re'sen gözetilecek hususlar hakkında' suç duyurusunda bulunuldu.

Manisa'da bugün oynanacak milli maç için İzmir'e gelen Fenerbahçe'nin ünlü futbolcusu Emre Belözoğlu'nun İzmir'de Cumhuriyet Savcılığı ile yaptığı görüşmenin nedenini avukat Kubilay Büber açıkladı. Belözoğlu'nun hakkındaki suç duyurusu için savcılığın talimatı üzerine adliyeye çağırıldığını ifade eden Avukat Büber, ünlü futbolcu ve eşi, kayınpederi ile yeğeni ve aynı zamanda menajeri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 2009 yılında yaşanan ancak 2012 yılında yargıya taşınması için savcılığa dilekçe verdiklerini belirten Avukat Büber durumu şu sözler ile özetledi: "Bu bir satış değildir, asla kabul etmiyorum. Dosyadaki delillerle baktığımız zaman bunun gerçek de bir satış olmadığını görüyoruz. Araçlarla ilgili yapılan satışlarda danışıklı - dövüşüklü bir satış var. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Çünkü Belözoğlu çiftinin adreslerinde bulunmadığı için hakkında arama kararı çıkartmadı.Nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçları 2 yıldan 7 yıla kadar TCK'da düzenlenmiştir. Suça iştirak kişilerin varlığı tespit edildiği takdirde de aynı ceza söz konusudur. Suçun adı ne olursa olsun yüz kızartıcı".

BELÖZOĞLU İFADESİNDE 'HABERİM YOK' DEMİŞ

Belözoğlu'nun İzmir Bayraklı Adliyesi'nde olaya ilişkin ilk kez ifade verdiğini de hatırlatan Avukat Büber; "Şirket içindeki mal varlığını bu şekilde kaçırmaya yönelik, şirketi dolandırmaya yönelik bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Emre Belözoğlu yeğeni olan menajeri olan birine kendisine yapılan satıştan habersiz olmaması imkansız. Sonuçta kayınpederinin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı şirkete ait bir aracı alıyorsunuz. Şirketten fatura almıyorsunuz, bununla ilgili para trafiğinin de döndürüldüğünü sanmıyorum. İfadesine baktığımız zaman sanki kendisinin haberi yokmuş, menajeri olan yeğeni kendisine araç almış gibi ifade vermiş. Araçların biri Emre Belözoğlu'nün üzerinde bulunuyor. Onun iadesi için dava açtık. Eşi Tuğba Belözoğlu'na satılan aracın ise üçüncü bir şahısa satıldığını öğrendik onun da bedeli için dava açtık.

Dolayısı ile hukuk mahkemelerinde böyle bir hak arayışımız söz konusu, ceza mahkemelerinde de soruşturma kapsamında bir hak arayışımız var. Gerisi yargının kararıdır" ifadelerinde bulundu.

'SATIŞTAN HABERİMİZ YOKTU'

Adı geçen şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Recep Can Gürevin de yaşadıkları karşısında şoke olduklarını belirterek olayı 'komplo' olarak nitelendirdi. Mağdur olduklarını açıklayan Recep Gürevin, "Amcam olan Şaban Gürevin 2009 yılında şirket ortaklığından ayrıldı. Biz bütün şirket hisselerini haklarını kendisinden devir aldık. Bundan sonra kendisi gidip Volkan Bahçekapılı yani Belözoğlu'nun yeğenine şirketin motorlu ve motorsuz tüm araçların alım ve satım konusunda vekalet verdiği ortaya çıktı. Vekaletname ile şirketin demirbaşında görünen iki aracın birini damadı olan Emre Belözoğlu'na ve futbolcuya diğerini de kızı Tuğba Belözoğlu'na satışlarını gerçekleştiriyor. Bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum.

Biz suç duyurusunda 24 Nisan 2012 yılında bulunduk. Şaban Gürevin amcam olduğu için eskiden de yönetim kurulu başkanı olduğu için bu araçları kendisine makam aracı olarak tahsis ettik. Ancak ayrıldıktan sonra araçların vergisini 3 yıl boyunca ödedik. Satışların olduğundan haberimiz yoktu. Ama ne zaman ki 'araçları istiyoruz' dediğimiz zaman 'vermiyorum' dedi. Biz de araştırdığımız zaman araçların kime ve nasıl satıldığını öğrendik. Bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

BELÖZOĞLU ÇİFTİNİN ADININ ÇIKARILMASI TALEP EDİLMİŞ

Öte yandan, Recep Can Gürevin, 9 ay boyunca savcı Cengiz Taşdemir tarafından dosyanın sürüncemede kaldığını savcı Taşdemir'in kendilerine Belözoğlu çiftinin adının çıkarılması talebinde bulunduğunu söyledi. Gürevin konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: "Bu davayla ilgilen savcı Cengiz Taşdemir, davayla ilgili futbolcunun isminin dosyadan çıkarılmasını aksi takdirde işlem yapmayacağını belirtti. Biz hakkımızı arıyoruz. 9 aydan bu yana dosya sürüncemede kaldı. Kimsenin yaptığı yanına kalmasın. Yapılanın bir suç olduğunu düşünüyoruz". - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuğba Belözoğlu Emre Belözoğlu Fenerbahçe İzmir Politika Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title