Haberler

Özel Haber) Beyşehir Gölü'nden Su Alımına Tepki

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’nın Beyşehir Gölü’nden Regülatör kapaklarının açılarak kış döneminde su alımı yapılması ilçede tepkiye neden oldu.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Konya'nın Beyşehir Gölü'nden Regülatör kapaklarının açılarak kış döneminde su alımı yapılması ilçede tepkiye neden oldu.

Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, tüm Türkiye'yi olumsuz etkileyen kurak dönem ve yağış olmaması nedeniyle Beyşehir Gölü'nde de su seviyesinin istenilen düzeye ulaşmadığını ve doluluk oranının geçtiğimiz yılların seviyesinin altında kaldığına dikkati çekerek, "Yaşanan bu olumsuzluklara rağmen, ekim dikim zamanı olmadığı halde gölden regülatör kapaklarının açılması suretiyle su alımı yapılmasını anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

İlgililerin Türkiye'deki tatlı suların kıymetini iyi bilmesi gerektiğini savuan Tan, "Bütün barajlarda, göllerde su kalmadı, kuraklık var, diye bangır bangır bağırıyorlar. Fakat şimdi ekim dikim, sulama zamanı değil. Göldeki suyu almaya çalışıyorlar. Bu, akla, mantığa uymayan bir hadise. Türkiye'de tatlı suların korunmasına yönelik mücadeleler var, 'tatlı su gölü herkese lazım' diye konuşuyorlar. Fakat, bu yetkililer bu yanlışı yapıyorlar. Bir an önce bu yanlıştan dönsünler" diye konuştu.

Bazı uzmanların zaman zaman katıldıkları toplantılardaki konuşmalarında Beyşehir Gölü'nün su kotunu düşürmeye yönelik düşüncelerini de dile getirdiğini belirten Tan, "Beyşehir Gölü'nde suyun kotu düştüğünde çok büyük tehlikeler olur. Ben bunu onlara anlatmaya çalışıyorum. Bazı uzmanlar, 'gölde su buharlaşıncaya kadar tarımda kullanalım' diyor. En büyük yanlış politikalardan birisi de bu. Beyşehir'den suyu gönderiyorlar? Suyun gittiği barajda,depolama yerinde üzerine çadır mı çekiyorlar? Orada buharlaşmıyor mu bu su? Bu göl sadece Beyşehir'in değildir, Türkiye Cumhuriyeti'nin suyudur. Bunu herkesin böyle bilmesi lazımdır" diye konuştu.

Beyşehir Gölü'nde kapakların açılarak su alımı yapılmasına tepki göstermek için bakanlığa dernek olarak faks çektiklerini de aktaran Tan, birkaç gün içerisinde BSA kanalına akıtılan sular nedeniyle milyonlarca metreküp suyun boşa gittiğini, zaten su seviyesi az olan gölün sularının azaldığını savundu.

Beyşehirli doğasever Hüseyin Ağrıs da, göl sularının BSA kanalına neden akıtıldığını bilmediklerini belirterek, "Kış günü, yağmurumuz, karımız yok. Bunu niye akıtıyorlar. Bunu bize bir açıklasınlar. Suyumuz olsun da verelim, vermeyelim değil yani. Ama gölde sular çok azaldı. İçme suyumuz da bu gölden zaten. Kış günü tarla mı sulayacaklar, ne yapacaklar?" diye sordu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Sami Tan Konya Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title