Haberler

Bartınlı Gezgin Türkiye Turunu Tamamlayamadı

Çocukluk hayali olan seyahat tutkusu nedeniyle Türkiye’nin 70 ilini dolaşan Bartınlı gezgin Murat Ak, terör olayları nedeniyle Türkiye turunu ertelemek zorunda kaldı.

Çocukluk hayali olan seyahat tutkusu nedeniyle Türkiye'nin 70 ilini dolaşan Bartınlı gezgin Murat Ak, terör olayları nedeniyle Türkiye turunu ertelemek zorunda kaldı.

Görevi gereği 2001 yılından bu yana Bartın'da yaşayan Murat Ak, seyahat etmenin en büyük tutkusu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 70 ilini dolaşan Bartınlı gezgin Murat Ak, Bartın'da Evliya Çelebi olarak anılmaya başladı. Yakaladığı en ufak bir fırsatta seyahat etmenin, yeni şehirler görmenin, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmenin bir tutku haline geldiğini ifade eden Murat Ak, hedefinin Türkiye turundan sonra dünyaya açılmak olduğunu ifade etti. Şu ana kadar Türkiye'nin 70 ilini arşınlayan Murat Ak hayalinin bu rakamı 81'e çıkarmak olduğunu söyledi. Gezdiği il sayısı 70 olan Murat Ak doğu ve güneydoğu illerinde artan terör olaylarından dolayı turuna ara vermek zorunda kaldı. Hakkari, Siirt, Şırnak gibi göremediği illere terör olayları nedeniyle gidemediğini ifade eden Murat Ak, bölgede tekrar barış sürecinin hakim olması durumunda bu illere de giderek Türkiye'nin 81 ilini görmüş olmayı hedeflediğini belirtti. Yeni şehirler, yeni mekanlar görmenin aynı zamanda yeni kültürler tanımak, vizyonunu ufkunu geliştirmek anlamını da taşıdığını belirten Ak, imkanları ve zamanları ölçüsünde herkese yılda en az bir tane yeni şehir görmeyi ve tanımayı tavsiye etti.

Gezme tutkusunun kendisi için bir hobi olmaktan çıktığını ve profesyonel bir uzmanlık ve ilgi alanı haline geldiğini belirten Murat Ak, "Görevim gereği 2001 yılından bu yana Bartın'da yaşıyorum. Burası artık benim memleketim oldu. Küçük yaşlardan beri gezmek için bir tutku olmuştu. Bu tutku ile gençlik yıllarımda Türkiye'yi gezmeye karar verdim. Bulabildiğim her fırsatta seyahat etmeye başladım. Yeni şehirler görmeye, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmeye başladım. Şu ana kadar Türkiye'nin 70 ilini gezdim En büyük hayalinin bu rakamı 81'e çıkarmaktır. Doğu ve güneydoğu illerinde artan terör olaylarından dolayı turuma ara vermek zorunda kaldım. Hakkari, Siirt, Şırnak gibi göremediğim bazı illere terör olayları nedeniyle gidemedim. Terör olayları bitince Türkiye turumu tamamlayacağım. Gezi izlenimlerimi de bazı yerel gazetelerle de paylaşıyorum" dedi.

Bartınlı gezgin Murat Ak ayrıca, Türkiye turunu tamamlayınca, gezdiği şehirlerle ilgili izlenimlerini ve deneyimlerimi kitaplaştırmak istediğini söyledi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Ak Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title