Haberler

Özedönüş, Siyasi Partilere Yönelik Saldırıları Kınadı

Güncelleme:

Şanlıurfa Özedönüş Derneği üyeleri bir araya gelerek siyasi partilere yönelik saldırıların demokrasi ile bütünleşmediğini açıkladı.

HDP'nin Mersin ve Adana'daki parti binalarına yapılan bombalı saldırıya Şanlıurfa Özedönüş Derneğinden kınama geldi. Dernek üyeleri hangi parti olursa olsun yapılan şiddetin karşısında olduklarını belirtti.

Mersin ve Adana'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) binalarına yönelik düzenlenen bombalı saldırının yankıları devam ediyor.

Yapılan saldırı birçok sivil toplum örgütü tarafından kınanırken, son olarak Şanlıurfa Özedönüş Derneği de yapılan saldırıyı kınadı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde Şanlıurfa Özedönüş Derneği İnsan Hak ve Ödevleri Komisyonu adına açıklama yapan Mehmet Pala, "Küresel güçlerin, müdahil olduğu Ortadoğu kan gölü bizlere de dayatılmakta" dedi ve "Büyük Ortadoğu Projesinin tamamlanması yaşadığımız toprakların da kan gölüne dönmesiyle mümkün olacaktır. Bunun farkında olarak bugün buradayız" diye ekledi.

'HALKLARIN KADERİNİ ETKİLEYECEK BİR SEÇİM'

Pala, gerçekler ışığında bu topraklarda yaşayan halkların kaderini etkileyecek bir seçim sürecini yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Siyasal politik bir sürece sivil bir örgüt olarak müdahil olmak hoşlandığımız bir durum değildir. Fakat temsil ettiğimiz sivil toplumun maslahatlarını gözetme adına bugün zorunlu olarak siyasal politik alana müdahil oluyoruz. Yaşanan seçim sürecinde örgütlenme özgürlüğü ihlalleri ve seçim propagandası hakkı ihlalleri kaygı vericidir. Geçmiş tarihlerde demokratik olduğu iddia edilen seçimlerde yaşanan usulsüzlükler seçim sonuçlarına olan güveni zedelemişti. Bugün seçime girmeye anayasal meşruiyet kesp ederek girme hakkı elde etmiş olan Halkların Demokratik Partisi'nin birçok il ve ilçe teşkilatına, seçim bürosu ve standına saldırılar yapılmış en son Adana ve Mersin il teşkilat binalarına bombalı saldırılar olmuştur. Kamu güvenliğinden sorumlu olan hükümet ve kolluk kuvvetleri bu anlamda zafiyetler göstermiştir.

'HÜKÜMETİN GÖREVİ SALDIRGANLARI ADALET ÖNÜNE ÇIKARMAKTIR'

Saldırılarla ilgili hükümetin sorumlu olduğunu kaydeden Pala, şiddet kullanarak yapılan bütün saldırılara karşı olduklarını dile getirdi. Toplumsal barışa vurgu yapan Pala sözlerini şöyle tamamladı: "Hükümetten sorumlu olan Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu bu saldırılardan hükümetinin sorumlu olmadığını ifade etmiştir. Hükümet seçim güvenliğinden sorumlu en önemli icra makamıdır. Anayasal meşruiyet kesp etmiş bütün partilerin güvenliğinden sorumlu olan hükümet saldırganları yakalayıp adalet önüne çıkarmak ödevindedir. 100'ün üzerinde saldırıya maruz kalan Halkların Demokratik Partisi (HDP) 'ne yapılan bu saldırıları diğer partilere ve sivil topluma yapılmış kabul ederekten bu saldırıları kınıyoruz. Şanlıurfa Özedönüş Derneği olarak toplumsal barışın ve uzlaşının hürmetini koruma adına hangi partiye yapılırsa yapılsın, şiddet kullanılarak yapılan saldırıların karşısında olduğumuzu ve olacağımızı değerli kamuoyuna belirtmek isteriz." Yapılan basın açıklamasının ardından, '120 kez utan Türkiye' 'Dur de zulmün ve zalimin her çeşidine' pankartları taşıyan grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Pala Şanlıurfa Mersin Yerel Güncel Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title