Haberler

Özbekistan'da Türkistan'ın rolü konulu uluslararası konferans başladı

Güncelleme:

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen uluslararası konferansta, Türkistan'ın Türk halkları tarihindeki rolü ele alınıyor. Konferansa Türk devletlerinden birçok bilim insanı katılıyor.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te "Türk halkları tarihinde Türkistan'ın rolü" başlıklı uluslararası konferansı başladı.

Konferansı, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) Türk Devletleri Coğrafya Konseyi ve Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi organize etti.

Konferansa, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvahid Azimov, Türk Devletleri Coğrafya Konseyi Genel Sekreteri Aybek Narinbayev, Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi Rektörü Şerzad Kudrathocayev, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Abdülhamit Avşar, Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Müdürü Azamat Ziya, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Türk devlet ve topluluklarından çok sayıda bilim insanı katıldı.

Konferansın açılışında konuşan rektör Kudrathocayev, konferansın Türk kültürü ve medeniyetinin merkezlerinden biri olan Taşkent'te yapılmasının ve konferansa Türk devletlerinden önemli bilim insanlarının katılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Kudrathocayev, üniversitesinin Türk Üniversiteler Birliğine üye olmak istediğini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, söz konusu konferansın bu çerçevede düzenledikleri ilk etkinlik olduğunu ifade etti.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf ise Türkistan'ın Türk halkları tarihindeki önemine değinerek, "Türk halkları tarihinden Türkistan'ı çıkarırsanız, geriye bir şey kalmaz. Hatta dünya medeniyet tarihinden Türkistan'ı çıkarırsak, geriye yine bir şey kalmaz. O bakımdan çok önemli bir coğrafyada, çok önemli bir bölgede ve Türkistan'ın tam kalbinde Özbekistan'da böyle bir konunun ele alınıyor olması manidardır, önemlidir." dedi.

Yusuf, bilim insanlarının bu birlikteliğinin Türk dünyasının geleceğine hizmet edeceğini dile getirdi.

Yarın sona erecek olan konferansta, Türkistan'da siyaset ve yönetim, Türk devletçilik geleneklerinin temelleri, Ortaçağ döneminde Türkistan'da bilim ve kültür, Türkistan'ın mimari yapıları ve sanatı, Türkistan'ın Türk halklarının hayatındaki rolü ve önemi gibi konularda oturumlar düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Bilim İnsanı Özbekistan Konferans Türkistan Taşkent Sanat Kültür Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title