Haberler

OTOBÜS DURAĞI MI? OTOPARK MI?

Güncelleme:

Adana'da ana cadde ve bulvarlar üzerinde bulunan otobüs durakları vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılıyor.

Adana'da ana cadde ve bulvarlar üzerinde bulunan otobüs durakları vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılıyor.Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri otobüs durakları için önlemler almaya başladı.

Zihni Aldırmaz döneminde durakların giriş ve çıkışlarına koyulan mavi beyaz renkli uyarı dubalarının yanı sıra durakların sınırları kırmızı çizgilerle belirgin hale getirildi.

Yani vatandaşların otobüs duraklarına park yapmamaları için tüm uyarılar yapılmış oldu.Fakat her ne hikmetse 'Adana'nın anlayışsız sürücüleri' araçlarını rahatlıkla

otobüs duraklarının içine park edip gitmekten bir türlü vazgeçmiyor.Ana cadde ve bulvarlar üzerinde toplu taşıma araçlarının yolcu indirip bindirmesi için durak olarak ayrılan

özel alanların otopark olarak kullanılması şehir trafiğini olumsuz yönde etkiliyor.Buna birde çift sıra park sorunu eklenince ana caddeler adeta işkence haline geliyor.

Vatandaşlar tarından otopark olarak kullanılan duraklara yanaşamayan otobüsler yolcularını yol üzerinde indirip bindirmek zorunda kalıyor,bu da yine trafiğin aksamasına neden oluyor.

Bazı sürücüler olayı daha da abartıp uyarı işaretlerinin üzerine bile park yapabiliyor.Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri bu konuda ne kadar hassas çalışıyor bilinmez ama sürücülerin oldukça rahat ve duyarsız davrandıkları alenen ortada.

Belediye ekipleri tarafından gerekli tüm uyarıların yapılmasına rağmen hala kurallara uymayan sürücüler bu hatalarından nasıl caydırılır bilinmez.

Kaynak olarak www.aturkhaber.com 'u gösterebilirsiniz.

Kaynak: Ziyaretçi / Güncel

Zihni Aldırmaz Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title