Haberler

ÖSYM Yine Mağdur Yarattı

İzmirli Bir Grup Aday, Genel Adları "paramedik" Olmasına Karşın 6 Ayrı "kod"la Başvuru Yapılması Yüzünden "hata"ya Kurban Gittiklerini Söyledi,

İzmirli bir grup aday, genel adları "paramedik" olmasına karşın 6 ayrı "kod"la başvuru yapılması yüzünden "hata"ya kurban gittiklerini söyledi,

"Tüm yerleştirmeler iptal edilsin, yeniden yapılsın" ÖSYM'nin skandallar zincirine yeni bir halka daha eklendi. İddiaya göre ÖSYM, paramedik olarak mezun olan adaylardan puanı düşük olanları yerleştirdi, puanı yüksek olanlar açıkta kaldığı gibi kontenjanlar da dolmadı. "İş buldukö diye sevinirken, yerleştirilemeyen İzmirli bir grup aday, genel adları "paramedikö olmasına karşın 6 ayrı "kodöla başvuru yapılması yüzünden "hataöya kurban gittiklerini söyledi, "Tüm yerleştirmeler iptal edilsin, yeniden yapılsınö dedi.

Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin ambulans acil yardım teknikerliği meslek yüksekokulundan mezun olan adaylar, büyük umutlarla 28 Kasım 2010'da KPSS'ye girdi, bu sınavdan aldıkları puanlarla Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme -Sağlık Teknikeri Acil Tıp Teknikeri kadrolarına başvurdu. 1752 boş sözleşmeli kadrosu için adaylardan 15. tercih yapmaları istendi. Adaylar verilen 6 farklı kod, 6 farklı bölüm ismiyle başvuru yaptı, başvuruları kabul edildi. Önceki gün de yerleştirme sonuçları açıklandı. İzmir'den 11 aday, aynı sınıfta birlikte okuyup mezun oldukları arkadaşlarından daha yüksek puanlara sahip olmalarına, aynı tercihlerde bulunmalarına karşın arkadaşları bir yerlere yerleştirilirken, açıkta kaldılar. ÖSYM kurbanı olduklarını öne süren gençler, Türk Sağlık- Sen'e başvurup, destek istedi. Nitekim, gençlerin yasal yollardan haklarını arayabilmeleri için şube avukatı Mesut Kılıç'ı dava açması için harekete geçiren Türk Sağlık- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, basın toplantısı yaparak, adayların sorunlarını diye getirdi. Basın toplantısına bazı adaylar katılırken, Doğruyol, adayların yasal haklarını aramalarına yardımcı olacaklarını söyledi. Doğruyol şöyle konuştu:

"Genel adı paramedik olan bölümün YÖK Tarafından paramedik, ambulans ve acil yardım teknikerliği, ilk ve acil yardım şeklinde 2 yılda üç kez ismi değiştirilerek kavram kargaşasına yol açılmıştır. 28 kasım 2010'daki 2011/3 tercih kılavuzuna göre yapılan atamalarda böyle bir sorun yokken son atamalarda yaşanan sıkıntı tamamen ÖSYM'nin hatasından kaynaklanmalıdır. Bir tespite göre Sağlık bakanlığı ve ÖSYM son yerleştirmelerde en son güncel olan nitelik kod kılavuzunu değil, Mayıs 2010 nitelik kod kılavuzunu esas almıştır. Bundan dolayı başvuru hakkı olan paramedikler başvurularını yapmışlar ancak yerleştirme dışında kalmışlardır. Bir adayın puanı 15 tercihe de yetmesine karşın maalesef açıkta kalmış, daha az puanı olan paramedikler yerleştirilmiştir. Öncelikle içeriği aynı olan bu okulların tek isim altında toplanması ve paramedik arkadaşlarımızdan atamaları yapılanların iptal edilerek, yeniden atamaların yapılması ve açıkta kalan arkadaşlarımızın da yerleştirilmesidir. Kurumun hatası bireylere kesilmemelidir.ö

1752 sözleşmeli kadrosuna yaklaşık 2 bin paramediğin başvurduğunu tahmin ettiklerini belirten adaylar, puanları tutmasına karşın tercih ettikleri kadroların boş kaldığını vurguladı. Aynı kodlarla başvuru yapan, puanı kendilerinden düşük, aynı üniversiteden mezun arkadaşlarının yerleştirildiğini, bunun büyük bir hata yapıldığının kanıtı olduğunu belirten adaylar, "Sözleşmeli de olsa iş bulup çalışacağımız için sevinirken, sevincimiz kursağımızda kaldı. Sorun adil bir şekilde çözümlensin, herkes hakettiği kadroya atansınö dedi.

ADAYLAR NE DEDİ

DEÜ mezunu Fulya Kandemir:Bizim durumumuzda en az 200 kişi var, mağduruz. Bir an önce hata düzeltilsin.

DEÜ mezunu Arzu Yeni: ÖSYM"nin yaptığı hatanın bedelini biz ödüyoruz. Birlikte okuyup mezun olduğumuz arkadaşlarımızdan bizden daha düşük puan alanlar, bizim gibi 15 tercih yaptı, onlar atandı biz açıkta kaldık. Bunu kabullenmek mümkün değil.

Ege Üniversitesi mezunu: ÖSYM'ye başvururken pekçok belge istendi, verdik. Tüm adaylar verdi. Eğer bir hata varsa hepizimin hatası olması gerek. Ama bir grup mağdur yaratıldı. Yapılan atamalar iptal edilip, yeniden yerleştirme yapılsın.

DEÜ mezunu Erdem Özgül: Ciddi bir mağduriyetle karşı karşıyayız. İşe yerleştirilmeyi beklerken, açıkta kaldığımızı öğrendik, bu büyük bir haksızlık. Yeniden yerleştirme yapılması gerekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title