Haberler

Osman Yıldırım'ın, Zekeriya Öz'e Verdiği İfadenin Görüntüleri Ortaya Çıktı!

Güncelleme:

Danıştay saldırısını Ergenekon davasına bağlayan ifadeyi veren Osman Yıldırım'ın, firari savcı Zekeriya Öz'e, gizli tanık olarak verdiği ifadenin görüntüsü ortaya çıktı.

Verdiği ifadeyle Danıştay baskınının Ergenekon davasına bağlanmasını sağlayan ve müebbet hapis cezası almışken gizli tanık olup serbest kalan Osman Yıldırım'ın Sincan F Tipi Cezaevi'nde kaydedilen mülakat görüntüleri, Ergenekon kumpası soruşturması dosyasına girdi.

' ' Cumhuriyet Gazetesi'ne 500 bin dolar karşılığı bu işi aldım'' diyen Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne 5-10 ve 11 Mayıs 2006 tarihinde el bombaları atılması ve 17 Mayıs 2006'da Danıştay baskınını azmettirmek suçundan yargılandı.

SORUŞTURMA 2007'DE BAŞLADI

13 Şubat 2008'de müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla Ergenekon soruşturması başlatıldı.

ÖZ VE PEKGÜZEL OSMAN YILDIRIM'IN İFADESİNİ ALDI

Yurtdışına kaçan savcı Zekeriya Öz ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan savcı Mehmet Ali Pekgüzel ve polis müdürü Mehmet Karabörk, Osman Yıldırım'ın Sincan F Tipi'nde gizli tanık olarak ifadesini aldı.

Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaları önce Muzaffer Tekin'den, daha sonra Veli Küçük'ten aldığını iddia etti.

İKİ DAVA BİRLEŞTİ

Bu ifade üzerine Yargıtay, Aralık 2008'de, Danıştay baskını davası ile Ergenekon davasının birleşmesine karar verdi.

"DANIŞTAY OLAYIYLA İLGİLİ BİLGİM YOK"

Görüntülerde Yıldırım, ''Gazete küpürünü 16 Mayıs gecesi geç saatte gördüm yani Danıştay olayıyla ilgili bir bilgim yok'' diyor.

MÜLAKAT KASEDİ ERGENEKON KUMPAS SORUŞTURMASINA GİRDİ

Ergenekon yargılaması sırasında ısrarla istenmesine rağmen ortaya çıkartılmayan Osman Yıldırım'ın mülakat kasedi, Ergenekon kumpas soruşturması dosyasına girdi.

NTV'den Erdoğan Durna'nın haberine göre Osman Yıldırım, Danıştay baskınından Alparslan Arslan'ı vazgeçirmeye çalıştığını öne sürüyor: ''Alparslan dedim; ülkücü, Müslüman, vatansever devletini milletini seviyorsun. Bu hakim neyin nesi? Bu hakimlerle senin ne işin var?''

"OLUR MU YA ALLAH'IN ASKERİDİR"

Oysa dava dosyasında Yıldırım'ın Danıştay saldırısını onayladığı bir ses kaydı bulunuyor: ''Olur mu ya? Allah'ın askeridir ya Allah Allah...''

Osman Yıldırım, Alparslan Arslan'ın Danıştay baskını sırasında yakalanmaması halinde başka cinayetler işleyeceğini söylüyor: ''Sadece Erhan'a demiş, 'Bir işimiz olacak, işimiz bittikten sonra İsmail'le bir bağın yoksa İsmail'i gömelim. Seninle beraber yurtdışına gideriz birkaç tane de Ermeni var onları hallederiz' falan...''

Tanık koruma programına alınan Osman Yıldırım'ın, Ergenekon kararının Yargıtay'da bozulması üzerine Bulgaristan'a kaçtığı öne sürülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Osman Yıldırım Danıştay Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title