Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Djotodia ile Başbakan Tiangaye görevlerinden ayrılıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde darbe yaparak iş başına gelen Cumhurbaşkanı Michel Djotodia ile Başbakan Nicolas Tiangaye'nin görevlerinden ayrılacakları bildirildi.

Orta Afrika Ülkeleri Bölgesel Bloku Genel Sekreteri Ahmed Allami, yaptığı açıklamada, iki liderin de ülke yönetiminden ayrılmak üzere olduğunu duyurdu.

Djotodia, Mart 2013'te, çoğunluğu Müslümanlardan oluştuğu söylenen Seleka koalisyonuna mensup binlerce askerle başkent Bangui'yi kuşattıktan sonra yönetimi ele geçirmesinin ardından cumhurbaşkanı olmuştu. Eski Cumhurbaşkanı Hristiyan François Bozize'yi darbeyle devirerek cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Djotodia, daha sonra uzun yıllar muhalefet liderliği yapmış Tiangaye'yi başbakanlığa getirmişti.

Ancak darbenin ardından geçen aylar içinde anarşi ortamına sürüklenen ve şiddet olaylarına sahne olan ülkede, Müslüman ve Hristiyan toplumlar arasında çatışmalar yaşanmıştı. Ülkedeki Hristiyan anti-balaka milislerinin aralık ayı başında yaptığı darbe girişiminin ardından Bangui'de günlerce süren çatışmalarda bini aşkın kişi hayatını kaybetmiş, en az 1 milyon kişi şiddet olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Olayların şiddetlenmesi üzerine Fransa, BM tarafından barış koruma gücü olarak eski sömürgesi Orta Afrika Cumhuriyeti'nde istikrarı sağlama ve sivil kayıpları önlemekle görevlendirilmişti. Ancak BM emriyle ülkede görev yapmaya başlayan 1600 Fransız askerinin çabalarına rağmen başkent Bangui'deki şiddet olayları önlenemiyor. Djotodia'nın darbesine yardım ettiklerinden şüphelenilen Müslümanlar, Bangui sokaklarında taşlanarak öldürülüyor ve uzuvları kesiliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Michel Djotodia Orta Afrika Bangui Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

TBMM'ye Sunulan Kripto Para Düzenlemesi Detayları Açıklandı Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Tasarruf Genelgesi Detayları: Hangi Kuruma Kaç Araç Tahsis Edilecek? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title