Haberler

Orgeneral Teoman Koman, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Emekli Orgeneral Teoman Koman, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, "Mahkeme-i Kübra’da yalancılar, sahtekarlar ve iftiracılar da hesap verir" derken, emekli Orgeneral Necati Özgen ise Koman’ın ölümüne hastanede geçirdiği hayatın sebep olduğunu söyledi.

Hayatını kaybeden 28 Şubat davası sanığı emekli Orgeneral Teoman Koman son yolcuğuna uğurlanıyor. Koman için ilk tören 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlendi. Basının alınmadığı törenin ardından katılımcılar yürüyerek Selimiye Camii’ne geldi. Cenaze törenine, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski MİT Müsteşarı Şensal Atasagün, Emekli Orgeneral Necdet Üruğ, Emekli Orgeneral Necati Özgen, Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, işadamı Cavit Çağlar ve çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı. Selimiye Camii’nde Teoman Koman’ın eşi eşi Gülgün Koman, oğulları Hakkı ve Mehmet Koman taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanlığı’nın yanı sıra Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de çelenk gönderdiği görüldü.

Tören öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Teoman Koman’ın tanıdığı en akıllı generallerden biri olduğunu söyledi.

Yayınlanan bir televizyon dizisine de tepki gösteren Eslen, “Ben askeri müdahalelere karşıyım. Ama bu dizide bir çok yalan ve iftira var. O dizide Teoman Koman Paşa’yı binbaşı olarak gösteriyorlar. Teoman paşam Yassıada’da teğmen idi. Celal Bayar’a yaptığı o hareket tamamen iftiradır. Teoman paşa benim tanıdığım en centilmen generallerdendi” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Mahkeme-i Kübra’da bunun hesabını verir” şeklindeki açıklamalarına da yanıt veren Eslen, “İnşallah Mahkeme-i Kübra’da yalancılar, sahtekarlar ve iftiracılar da hesap verir” şeklinde konuştu.

Eski Bakanlardan işadamı Cavit Çağlar ise “İyi bir insandı, iyi bir dosttu. Ölünün arkasından konuşmak bizim dinimize göre iyi bir şey değil. İnsanlar öldükten sonra yargılanmaz, ölmeden yargılanır. Laf söylemek kolay ama o insanları iyi tanımak lazım” ifadelerini kullandı.Teoman Koman’ı “Çok centilmen, sözünü esirgemeyen bir insandı” diyerek tanımlayan Emekli Orgeneral Necati Özgen ise şunları söyledi:

“Yapılan açıklamalar çok talihsiz. Ölünün arkasında bu şekilde konuşmak yanlıştır. Ne dinimize, ne insanlığa uyar bu. O söylenen şeylerin olmadığının bizzat şahidiyim. Ne sırrı hangi sır. Meclisteki komisyona ifadesini yazılı olarak vermişti. ‘Meclise ifade vermedi, Gelmedi gitmedi’ Olur mu öyle şey. Bunların hepsi safsata. 28 Şubatta tutuklanmıştır bana göre ölüm nedeni hapishanede geçirdiği sıhhi hayattan dolayıdır. Çünkü çıktı hastaneye yattı ve öldü. Neden öldü. Hapishanede hastalandı. Baktılar ki hakimler hayati tehlikesi var hemen çıkardılar”.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Teoman Koman Cavit Çağlar Nejat Eslen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title