Haberler

Ordu'nun yüksek kesimleri beyaza büründü

Güncelleme:

Gümüşhane, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerine kar yağdı.

Gümüşhane, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerine kar yağdı.

Kar yağışının etkili olduğu Gümüşhane-Trabzon kara yolu üzerindeki Zigana Dağı beyaza büründü.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden olan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın da kar yağışıyla güzelliğine güzellik katıldı.

Limni Gölü Tabiat Parkı işletmecisi Murat Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana'nın her mevsim misafirlerine birbirinden güzel manzaralar sunduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl da aynı ayda kar yağışı olmuştu. Zigana her zaman bize dört mevsimi yaşatıyor." dedi.

Giresun

Giresun'un Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya yaylalarında gece saatlerinden itibaren kar etkili oldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasını yayla evlerinde geçiren bazı vatandaşlar mayıs ayında yağan karın sürpriziyle karşılaştı.

Kentin iç kesimlerindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı Eğribel Geçidi'nde de kar etkili oldu, ancak ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı.

Ordu

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ve Aybastı ilçesine bağlı 1500 rakımlı Perşembe Yaylası, yağan karla beyaza büründü.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası ile çevresindeki 77 obada etkili olan karın bazı noktalarda 5 santimetrenin üzerine çıktığını söyledi.

Yaklaşık 40 bine yakın küçükbaş ile 10 bin büyükbaş hayvanın bölgedeki yayla ve obalarda bulunduğunu aktaran Kaya, hayvancılık yapanların kar dolayısıyla herhangi bir sıkıntı yaşamadığını kaydetti.

Kaya, ramazanın bereketiyle gelen karın, yaylalara ayrı bir güzellik kattığını dile getirdi.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise bu mevsimde kar yağmasına ilk kez şahit olduğunu söyledi.

Geçtan, gece yağan karın güzel manzara oluşturduğunu, ayrıca ilçenin bazı bölgelerinde de dolu yağdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Giresun Ordu Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title