Haberler

Ordu Karadeniz'de Türk Balıkçı Teknesine Ateş Açıldı 3 Yaralı

Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine ateş açıldı 3 yaralı (2)BELEDİYE BAŞKANI TANDOĞAN ATEŞ AÇILAN TÜRK BALIKÇI TENKESİ BATTIKaradeniz'de Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermilerle ateş açılarak 3 balıkçının yaralandığı, 5 balıkçının ise...

Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine ateş açıldı 3 yaralı (2)

BELEDİYE BAŞKANI TANDOĞAN ATEŞ AÇILAN TÜRK BALIKÇI TENKESİ BATTI

Karadeniz'de Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermilerle ateş açılarak 3 balıkçının yaralandığı, 5 balıkçının ise gözaltına alındığı olayla ilgili açıklamalarda bulunan Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, balıkçı teknesinin ilçelerinden denize açıldığını söyledi. Tandoğan, 8 balıkçımızın içerisinde bulunduğunu teknemiz Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından batırılmış. Yaşanan olayda Romanya Sahil Güvenlik ekipleri balıkçılarımızın üzerine plastik ve gerçek mermilerle ateş açmış. Bunun sonucunda da 3 balıkçımız yaralandı. Biri ameliyat edildi. Şu anda yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Geri kalan 5 balıkçımızın da sağlık durumu iyi. Böyle bir olayın olmaması gerekiyordu. Tekneleri battı ama canlarına bir şey olmadı? dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın konuyu yakından takip ettiğini söyleyen Tandoğan, Balıkçılarımızın aileleri merak içerisindeydi. Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran ve Milletvekilimiz Metin Gündoğdu konuyla bizzat ilgilendiler. Başkonsolosluğumuz özellikle dün akşamdan itibaren balıkçılarımızla beraberler. Bizzat balıkçılarımızla kendileri ilgilendiler. Onun için ben balıkçılarımız ve aileleri adına milletvekilimize ve Dışişleri Bakan Yardımcımıza çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

20 Şubat 2019'da yine Romanya'da Perşembeli balıkçıların saldırıya uğradığını hatırlatan Tandoğan, Bu yapılanlar hiçbir şeye sığmıyor. Kayıkların batırılması, balıkçıların üstüne ateş açılması falan doğru bir şey değil. Ekmek paraları için o kadar yolu gidiyorlar ve hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Balıkçılarımız ekmek paralarını çıkartmak için denizlerde dolaşıyorlar. Bu denizlerde rızıklarını arıyorlar. İnşallah Türkiye'nin balıkçılarımızın bütün haklarını alacağına inanıyoruz. Devletimiz her zaman güçlüdür" dedi.

Tandoğan, 6 balıkçının bugün diğer 2 balıkçının ise sağlık durumlarının ise el vermesi halinde Türkiye'ye geleceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Güncel Haberler

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı 14 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Karabük bayram namazı saat kaçta 2024? Karabük bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı 14 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi Kahramanmaraş bayram namazı saat kaçta 2024? Kahramanmaraş bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Isparta bayram namazı saat kaçta 2024? Isparta bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Iğdır bayram namazı saat kaçta 2024? Iğdır bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Dilan Polat- Engin Polat çıktı mı, tahliye mi oldu? Dilan Polat, Engin Polat son durum ne? Sıla Doğu beraat mı etti, tahliye mi oldu? Sıla Doğu-Can Doğu tahliye oldu mu? #129300 Hakkari bayram namazı saat kaçta 2024? Hakkari bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
Sinan Ateş davasında görevden alınan Başsavcı Vekili bölge savcısı oldu

Sinan Ateş davasında görevden alınan Başsavcı Vekili bölge savcısı oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title