Haberler

Ordu'da Yeni Bir Fay Hattı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Bakanlık tarafından Ordu'da heyelan ve riskli yapılaşma alanlarının belirlenmesi amacıyla yapılan tespitlerde, yeni bir fay hattının varlığı ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ordu'da heyelan ve riskli yapılaşma alanlarının belirlenmesi amacıyla yapılan tespitlerde yeni bir fay hattının varlığı ortaya çıktı. Buna göre daha önce Gölcük'ten başlayan ve Kuzey Anadolu'yu paralel geçerek Ordu'nun Mesudiye ilçesine ulaşan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın yalnız olmadığı belirlendi.

Araştırma sonuçlarına göre, Karadeniz'in açıklarından gelen ve Turnasuyu üzerinden geçen bir fay hattı Kayabaşı, Zafer, Sağırlı, Kovancı Mahalleleri üzerinden ilerleyerek Kabadüz ilçesine ulaşıyor. Buradan devam eden fay hattı Ulubey-Eymür Mahalleleri üzerinden devam ederek Kıranyağmur, Akoluk üzerinden Gürgentepe ilçesine geliyor.

Fay hattı Direkli ve Kabataş- Kuzköy Mahallelerinden geçerek Korgan-Tepealan ve Aybastı-Alacalar arasındaki dağlık bölgede Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşiyor.


HEYELAN BÖLGELERİ

Yine yapılan tespitlere göre, en çok heyelan bölgesi Ünye ve Fatsa havzaları ile Altınordu- Ulubey arasındaki alanlarda gözlendi. Ancak en riskli heyelan alanları Çaybaşı, Korgan, Kumru, Aybastı, Ulubey, Gölköy ilçesi ve Aydoğan Mahallesi sınırları olarak belirlendi. Bu bölgelerde yoğun yağmur düştüğü dönemlerde çok sayıda heyelan ve yol kapanmaları olduğu biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesudiye Gölcük Ulubey Ordu Yerel Güncel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500

Yorumlar (7)

yok kutup ayısı:

yıkılsın ne olacak ya bi önemi yok ki nasıl olsa onlar konuşur yıkılınca akape yeniden yapar oy deposu yıkılsa ne olacak batsınlar nasıl olsa ülkenin batmasında az emekleri geçmedi. . .

6
10
yanıtYanıtla
DR/28:

SANA CEVAP YOK. . . .

yanıt1
yanıt2
nisanci53:

doğu karadenizde son zamanlarda hatta rizede bile deprem oldu , bence devlet yeni bir fay harıtası yapması lazim doğu karadeniz depreme hazırlıksız yakalanmamalı

10
3
yanıtYanıtla
HACILAR:

BIZIM NEYIMIZE (((( HESLER ))) TÜRKIYEMIZ BIR DEPREM BÖLGESI AKP OLMAMASI GEREKEN ISLERLE UGRASIYOR RÜZGAR DEGIRMENI NEYIMIZE YETMIYOR GÜNES ENERJISI NEYIMIZE YETMIYOR TABIYATI KORUMAMIZ GEREK YOKSA TABIYAT ANA HEPIMIZI BIR GÜN YENER.

4
3
yanıtYanıtla
gs:

Hala Atatürk diye diye ülkem yerinde saydi beyler Atatürk 1881 de dogmus simdi 2016 alo yeter artik kafayi yenileyin.

0
0
yanıtYanıtla
ben yok:

bunu ne yapacaz ki valla

0
0
yanıtYanıtla
fayınız batsın emi:

pay deyip paraları yiyorsunuz ama

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title