Haberler

Ordu'da Deniz Üzerindeki Havalimanına Gurbetçi Dopingi

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, arsa ve konut fiyatlarının sürekli arttığına dikkat çekerek, "Havalimanının açılmasıyla arsa ve konut fiyatları katlanarak yükseldi" dedi.

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, arsa ve konut fiyatlarının sürekli arttığına dikkat çekerek, "Havalimanının açılmasıyla arsa ve konut fiyatları katlanarak yükseldi" dedi.

Türkiye'nin deniz üzerine dolguyla yapılan ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı yaklaşık 7 ay önce açılarak hizmete girdi. Havalimanının inşa edildiği Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde havalimanı açılmadan önce 80-90 bin liradan satılan konutların fiyatı 160-180 bin liraya yükseldi. Havalimanına 15 kilometre uzaklıkta olan Altınordu ilçe merkezinde de fiyatlar tavan yaptı. 150 metrekare daire fiyatı 150 bin liradan 200 bin bin liraya, metrekaresi 300 lira  olan arsa fiyatları da 600 liraya çıktı. Yeni yapılan sıfır daireler ise deniz manzarasına göre 175 bin TL ile 350 bin TL arasında satılıyor.

GURBETÇİLER YATIRIM AMAÇLI ARSA VE KONUT ALIYOR

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu dışında çeşitli kentlerde yaklaşık 2 milyon gurbetçi Ordulunun yaşadığını, havalimanının hizmete girmesinden sonra gurbetçilerin yatırım amaçlı kentten arsa ve konut satın almasıyla sektörde canlılık yaşandığını kaydetti.

Gülyalı İlçesi'nde Ordu- Giresun Havalimanı çevresinde havalimanı açılmadan önce 100 lira olan arsa metrekare birim fiyatının 500 liraya kadar yükseldiğine de dikkat çeken Yüce şöyle devam etti:

'Havalimanı çevresinde ise 100 lira olan arsa metrekare fiyatı 300 lira civarında. Şehirde başka yaşam alanları açılmadığı için buradaki insanlar yerlerinin çok daha değerli olacağını düşünüyorlar ve fiyat sürekli yükseliyor. Hem havalimanının sağladığı katkı, hem de gurbetçilerin Ordu'da yatırım amaçlı arsa ve konut almaları gelecekte bu sektörün daha da büyüyeceğini gösteriyor. Bu nedenle özellikle Altınordu'da çarpık yapılaşmayı önlemek, çağdaş şehirle kentin büyümesini, gelişmesini istiyorsak mutlaka biran önce yeni şehir imar planı yapılmalı. Fiyatların yükseleceği gözönünde bulundurularak yatırımcıların elinde duruyor." - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Yüce Gülyalı Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title