Haberler

Ömer Cihat Akay'ın Kurban Bayramı Mesajı

Güncelleme:

''Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir.''

Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayram günlerini insanlarımızı birbirine yakınlaştıran, manevi değerlerimizin en üst seviyede yaşandığı çok müstesna zamanlar olarak idrak ediyoruz.

Kurban bayramının bu anlamda toplumsal hayatımıza getirdiği çok önemli güzellikler vardır. Bayramlar vesilesiyle yaşadığımız bu güzelliklerin daim olması, birbirimize ve ülkemize olan sevgimizi arttırması en büyük dileğimdir. Mahzun gönüllerin aydınlandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu böyle günler, milletlerin bir ve beraber olma şuurunu, var olma iradesini, yüksek ideallerini tazeleme günleridir. Bu mübarek kurban bayramında birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bayramlar, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır. Bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Bizler komşusu açken tok yatmayı içine sindiremeyen, bundan hicap duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuz bayram edemezken bizim bayram etmemizin de bir ehemmiyeti olamaz. Sevgi ve saygının doruğa çıktığı bayramda bizi dört gözle bekleyen kimsesizler yurtlarındaki çocuklarımızı, huzurevlerindeki yaşlılarımızı ve en çok da bir Fatiha bekleyen geçmişlerimizi hatırlamalıyız. Zengin, yoksul demeden herkesin birbiri ile kucaklaştığı bu bayramda kırgınlıkları, dargınlıkları unutmalıyız. Ben bu bayramı kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin pekiştirilmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Bayramları gerçek bayram yapan duyguları dorukta yaşamamızı temenni ediyorum. Bayramı anlamını bilerek idrak etme noktasında olduğumuzda her şeyin daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, herkesin huzur dolu, sükûn dolu bir bayram geçirmesini Allah'tan temenni ediyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Cihat Akay Kurban Bayramı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title