Haberler

''Ölümüne'' Oyunu 6 Mart'ta

Güncelleme:

Ölüm ve yaşam git-gelini eğlenceli bir üslupla anlatan oyun: Ölümüne

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, 6 Mart Salı akşamı saat 20:00'de, Kent Oyuncuları tarafından sahnelenen "Ölümüne" isimli oyuna evsahipliği yapacak. Moira Buffini tarafından kaleme alınan, Mehmet Birkiye'nin yönettiği oyun, kapkaranlık bir sahnede karnı acıkan Semyon'un eşini uyandırarak sucuk istemesiyle başlıyor. İşsiz güçsüz Semyon karanlığa gömülmüş bir halde kendini ve hayatını sorgulama telaşına girer bir anda. Amacını arar Semyon ve tam o sırada karşısına tuba çıkar. Tuba çalmayı öğrenecek, konserler verecek ve evine avuç dolusu parayla gelecektir. Küçücük bir hayali kocaman bir umuda dönüştürür. Ancak hayaller hayal kırıklıklarını da cebinde taşır ne yazık ki. Oyun Semyon'un yaşam ve ölüm gel-git'inde yaşadıklarını eğlenceli bir üslupla anlatıyor.

"Yaklaştıkça" günümüzün hızlı ilişki anlayışını gözler önüne seriyor

Patrick Marber'in 1997 yılında yazdığı oyun 2005 yılında, Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen başrollerinde oynadığı "CLOSER" adıyla sinemaya aktarılan "Yaklaştıkça" 14 Mart Salı saat 20:00'de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek. Genel sanat yönetmenliğini Gencay Gürün'ün yaptığı, Tiyatro İstanbul tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini Celal Kadri Kınıkoğlu üstleniyor. Oyun, günümüzdeki hızlı ilişki anlayışını, insanların ilişkilere bakışlarını, Aşk ve Sevgi anlayışlarını, ilişkilerdeki yozlaşmayı gözler önüne seriyor. Oyunda, günümüz Londra'sında birbirine yabancı dört insanın tanışmasıyla tesadüfler arka arkaya gelmeye başlıyor. Birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getiriyor.

"Bahar Şenliği" minik izleyiciler için SGM sahnesinde

Tiyatro Lir tarafından sahnelenen "Bahar Şenliği", 17 Mart Cumartesi günü saat 11:00'de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak. Bahar Şenliği'ndeki dostlarımızın derdi minik arkadaşlarına sevgiyi hatırlatmak. Onları düşünmeye ve keşfetmeye çağırmak. Minik dostlarımıza "yapılacaklar listesini" dikte ettirmektense onlara sevginin kaynağını hatırlatmak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Mehmet Birkiye Moira Buffini Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title