Haberler

"Ölüm Orucu Bitti"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan Moldova Başbakanı Vladimir Filat ile Başbakanlık Merkez Binası'nda yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevi için "Sağlık Bakanlığımız, her türlü tedbirini almıştır. Ölüm orucuyla alaklı olarak, o bitmiştir. Öyle bir şey yok şu anda." dedi.

"BOŞUNA YORULMAYIN"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, "çift başlı yönetim" tartışmalarıyla ilgili soru üzerine, gerek Cumhurbaşkanı'nın, gerekse kendisinin aynı şeyleri söylediklerini belirterek, "Sayın Gül ile beni birbirimize düşüremezler. Boşuna yoruluyorlar, yorulmayın" diye konuştu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, 'Bu sistemde cumhurbaşkanı ile başbakan çatışır' sözlerine değinen Erdoğan, "Bizim aslında bildiğiniz gibi bir tezimiz var. Bu tez; başkanlık, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanı tezimizdir. Bunların her üçünden birinin tercih edilmesi, halkımızın iradesini ortaya koymak suretiyle başkan, yarı başkan veya partili cumhurbaşkanını seçmesi, bu ülkede bazı sıkıntıları ortadan kaldırır" dedi.

"İÇ İSTİKRARSIZLIK DIŞ BASKIDAN DAHA TEHLİKELİDİR"

Aynı soruyla ilgili görüşlerini dile getiren Moldova Başbakanı Filat ise, bugün Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan ile uzun uzun görüştüğünü hatırlatarak, "Bu görüşmelerden anladığım kadarıyla sizin ülkenizde her şey yolunda. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kutlamak isterim.

Bazen iç istikrarsızlık, dış baskıdan çok daha tehlikelidir. İstikrarı muhafaza etmek herkesin görevi. İstikrara dayalı olarak gelişebiliriz ve inşa ettiklerimizi yıkmayız" dedi. Filat'ın bu sözleri salondakileri güldürdü.

"ÖLÜM ORUCU BİTTİ"

Açlık grevlerine ilişkin bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Açlık grevleri konusunda, gerek bakanlığımız, gerek Sağlık Bakanlığımız, her türlü tedbirini almıştır. Ölüm orucuyla alaklı olarak, o bitmiştir. Öyle bir şey yok şu anda. Açlık grevini teşvik edenlerin de 'kuzu kebap partilerinde' günlerini tüketmeye devam ediyorlar" dedi.

'YA SİYASET YAPARSIN YA KANDİLE ÇIKARSIN'

Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'Eylemlerimiz radikalleşecek' sözlerinin hatırlatılması üzerine bir siyasi partinin genel başkanının bu tür açıklamalarını anlamakta artık zorlanmadığını belirterek, "Adeta bölücü terör örgütünün uzantısı insan diliyle konuşuyorlar. Zaten ülkemizde çocuklarımızın, gençlerimizin okuduğu okulları tehdit edecek kadar ileri gittiler. Bunlar ne demokrasiden, ne özgürlükten nasiplerini almamışlar" diye konuştu.

Erdoğan, PKK'lılar ile kucaklaşan BDP'li 10 vekil hakkındaki fezlekenin Meclis'e gelmesi halinde nasıl bir adım atacaklarının sorulması üzerine de, fezleke önlerine geldiğinde içeriğine bakacaklarını ve gereğini de yapacaklarını ifade etti.

Erdoğan, "Demokratik parlamenter sistem içinde kurallar neyse bu kurallara göre çalışırız. İnsani olmayan her tavra o şekilde cevap veririz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Vladimir Filat Cemil Çiçek Moldova Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Bayram temizliği sırasında canından oldu! Feci olay kamerada

Bayram temizliği sırasında canından oldu! Feci olay kamerada

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kapatan şahsın ilk ifadesi: Pişman değilim

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kapatan şahsın ilk ifadesi: Pişman değilim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title