Haberler

Ölmeztoprak, 2011 Yılı İçin Gökpınar Projesine 20 Milyon Tl Ödenek

Ölmeztoprak, Malatya'nın Darende İlçesinde 6 Bin Hektar Alanı Sulayacak Gökpınar Sulama Suyu Projesine 2011 Yılı İçin 20 Milyon TL Ödenek Ayrıldığını Bildirdi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya'nın Darende ilçesinde 6 bin hektar alanı sulayacak Gökpınar sulama suyu projesine 2011 yılı için 20 milyon TL ödenek ayrıldığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak,14 yıl önce yapımına başlanan Malatya'nın Darende ilçesinde yer alan ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında değerlendirilmeye alınan Gökpınar Projesi'nde 80 kilometre uzunluğundaki kanal ve boru sistemine su verildiğini,ana arterin tamamlandığını ve yan kanalların bitmesiyle sistemin tam olarak faaliyete geçeceğini ve yıl sonuna kadar bu proje için 78 milyon 536 bin TL'nin harcanmış olacağı ve bu projede yap işlet devret kapsamında özel bir firma tarafından yaklaşık 8 yıldır elektrik enerjisinin de üretildiğini, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürülen çalışmalar sonucu 2011 yılında 20 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

Ölmeztoprak,Darende ilçesinin tarım sektörünü canlandıracak Gökpınar Projesinin kapsadığı toplam alan 6 bin 61 hektar olup bunun bin 166 hektarı Gürün,Suçat,Bahçeiçi,Tepecik köyleri,Yazıköy köyü arazileri ile Darende ilçe merkezinde bir kısım araziyi de kapsayan alan suya kavuşmuştur.Geriye kalan kısımda ise çalışmalar devam etmektedir dedi.

,

İlçenin 6 bin 61 hektarı sulama suyuna kavuşturacak bu sulama projesinde aynı zamanda Arazi Toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını belirten Ölmeztoprak,Darende merkez, Balaban, Aşağı Ulupınar, Günpınar, Çukurkaya, Sakızlı, Karşıkaya, Akçatoprak, Çaybaşı, Gedikağzı, Yenice, Başdirek ve Yazıköyü de kapsayan kısımlarda 8 bin 69 çiftçi ailemizin arazileri parçalılık durumundan toplu hale getirilmesi kaydıyla daha imarlı bir arazi yapısına kavuşması sağlanacak aynı zamanda kullanılan yakıt ve iş gücü kaybı azaltılacaktır.Bölgede önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan bu toplulaştırmanın Malatya ekonomisinin yıllık kazancına etkisi uzmanların geçen yıl hesaplamalarına göre 11 milyon 994 bin 113 lira olup Gökpınar Sulaması Arazi Toplulaştırma projesi çalışmalarına 2011 yılında devam edilecektir.

Projenin toplam bitirilme maliyeti 7 milyon 117 bin TL'dir.Toplulaştırma çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte Malatya'mızın Darende ilçesinde 6 bin hektarlık alanda üretim gerçekleştirilecek,Bölge ekonomik manada zenginleşecek şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title