Haberler

Oldenburg Belediye Başkanı Schwandner -

Almanya'nın Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwandner, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Almanya'nın Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwandner, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Vali Karaloğlu, konuk belediye başkanını kabulünde, Almanya'nın Türkiye'nin müttefiki ve dostu olduğunu ifade ederek, sadece Bursa'nın, Almanya'ya, yılda yaklaşık 2 milyar dolar ihracatının bulunduğunu belirtti.

" Almanya, hem Türkiye'nin hem Bursa'nın büyük bir müttefiki ve ticari ortağı" diyen Karaloğlu, Oldenburg Belediyesinin Bursagaz'ın ana ortaklarından olduğunu söyledi. Karaloğlu, şöyle devam etti:

"2014 yılı içinde Oldenburg Belediyesi Türk Kültür Günleri organize edecek. Bunun için de onunla ilgili kendileri hem valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz hem de sanayi odası ile ikili görüşmelerde bulunacak. Biz de elimizden gelen katkıyı vereceğiz. 3 milyon insanımızın yaşadığı bir ülke Almanya. Almanya ile Türkiye'nin tarihi geçmişi olan ilişkileri var, ama bugün hala iki toplumun birbirini yakından tanımasına ihtiyaç var. Bu bakımdan Oldenburg'da yapılacak bu etkinlikleri benimsiyoruz."

Oldenburg Belediye Başkanı Schwandner da 6 ay içinde ikinci kez Bursa'ya geldiğini hatırlatarak, 'Bursa ile zaten birkaç yıl öncesinden beri ciddi ilişkilerimiz var ve bu son yıllarda da çok ciddi bir manada ilerledi. Sağlam bir zeminde olan ekonomik ilişkileri daha da artırmak istiyoruz. İki halkın birbirini daha iyi tanıması için kültürel aktivitelerin artırılması gerekiyor" dedi.

Vali Karaloğlu ile Oldenburg Belediye Başkanı Schwandner, daha sonra 2,5 milyon liraya mal olacak 22 derslikli özel anaokulu yapımı için protokol imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Oldenburg Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title