Haberler

Lokman Hekim Erbil'de Tanı Merkezini Hizmete Açtı

Sağlık sektörünün parlayan yıldızı Lokman Hekim Hastaneleri, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yatırımlarına hızla devam ediyor.

Ankara'da hizmet veren iki hastanenin yanı sıra Van'da iki yeni hastane açan Lokman Hekim Grubu, bu kez Irak'ın Erbil kentinde bölge halkına 'şifa kapısı' olmaya başladı.

Lokman Hekim, Erbil'de doktor muayenehanelerinin en yoğun olduğu ve şehrin merkezi konumunda 40 Metre Caddesi'nde bulunan Tanı Merkezi hizmeti için kapılarını açtı.

Bölgede ve dünyada sağlığın yükselen yıldızı olan Türkiye'nin sağlık turizminde yaptığı atılıma Lokman Hekim Grubu destek verdi.

Lokman Hekim, iki yıldır üzerinde titizlikle sürdürdüğü sağlık turizmi çalışmalarına Erbil Tanı Merkezi ile önemli bir ivme kazandırdı. Merkez, hem Irak halkına hem de bölgeye önemli bir artı değer katacak.

Lokman Hekim Hastaneler Grubu'nun yurtdışındaki ilk şubesi olma özelliğini taşıyan Erbil Tanı Merkezi'nde tüm laboratuar tetkikleri ve görüntüleme işlemleri yapılabiliyor. Son teknoloji Görüntüleme Sistemleri: MR, Tomografi, Mammografi, Direkt Röntgen Cihazı, Kemik Dansitometrisi ve Dopler USG ile Biyomkimya ve Mikrobiyoloji Laboratuar Sistemleri tanı merkezinde yer alıyor.

Önümüzdeki dönemde tanı merkezinin donanımı ve kadrosu genişletilerek başta Erbil, Süleymaniye, Musul, Kerkük, Duhok olmak üzere tüm Irak halkına hizmet verilmesi planlanıyor.

Öte yandan Erbil Tanı Merkezi'nde özellikle Türkiye'deki hastanelerden sağlık hizmeti almak isteyen hastaların bilinçli ve kurumsal bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla Yurtdışı Hasta Temsilciliği Birimi kuruldu. Bununla birlikte 18 muayene odası bulunan Erbil Tanı Merkezi'nde hastalar; Türkiye'den gelen hekimler ve yerel hekimler tarafından muayene ediliyor ve gerekli tedavi planlamaları gerçekleştiriliyor.

Lokman Hekim Hastaneleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Lokman Hekim Hastaneleri'ni dünyada kabul gören bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Lokman Hekim Sağlık Grubu olarak her geçen gün büyüyen yapımızı, yurt dışında da yatırım yaparak geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu stratejimiz doğrultusunda yatırımlarımız devam ediyor. Sağlık turizmi tecrübemizi ülkemiz menfaatine kullanmak ve finansal olarak daralmış olan sektöre rahat bir nefes aldırmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Güvendi, Lokman Hekim Gurubu'nun 'Sağlık Turizmi ve Dış Yatırım Stratejisi' çerçevesindeki hedefleri hakkında şunları söyledi: ''Ekonomi Bakanlığı, sağlık sektöründe yurt dışı hasta hizmetlerinin arttırılmasına yönelik teşvik imkânları sunuyor. Biz bu imkânlardan faydalanmak suretiyle hem yatırımlarımıza devam etmek hem de ülkemizin sağlık turizm projeksiyonuna katkı sunmak istiyoruz. Bu kapsamda uluslararası fuarlara katılıyoruz. Hollanda'dan Afganistan'a, Irak'tan Almanya'ya kadar birçok ülke ile sağlık hizmeti sunumuna ilişkin temaslarımız oluyor. Hedeflerimiz doğrultusunda 2013 yılına hızlı bir başlangıç yaparak Erbil'de çalışmalarımıza başladık. Erbil'de görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri verecek bir Tanı Merkezi ile irtibat ofisi işlevi görecek şube açtık. Ülkemize ve camiamıza hayırlı olsun.''

Lokman Hekim Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Mehmet Altuğ ise 'kaliteli sağlık hizmeti' ve 'hasta memnuniyeti' anlayışının kurumsal ilkelerinin başında yer aldığını ifade ederek, ''Ankara ve Van'da hizmet veren hastanelerimizde olgunlaşan bu anlayışımızın yurt dışı yatırımlarımızda da vücut bulacağına inancım tamdır'' diye konuştu.

Dr. Altuğ, Erbil Tanı Merkezi'nin uzun araştırma ve fizibilite çalışmalarından sonra ortaya çıkan önemli bir proje olduğunu ifade ederek, ''17 yıllık bir birikime sahip olan Lokman Hekim Sağlık Grubu'muzun tecrübesi ve donanımlı insan kaynağı Türkiye'de grubumuza başarıyı getirmiştir. Bu aynı anlayış ile Erbil'de olmayı planladık. Ergonomik yapısı, modern binası, eğitimli ve özellikli personeli ile fark yaratma arzusu içinde olan merkezimiz bölgenin ve çevresinin hizmetindedir'' şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanlığı'nın yayınladığı, "Döviz Getirici Faaliyetler Tebliği" ile bu konuda birçok teşvik oluşturulduğunu hatırlatan Dr. Altuğ, ''Irak'ın Erbil kentinde açtığımız merkez, hem bu bölgede yaşayan hastalara hizmet verecek hem de Türkiye'deki hastanelerimize hasta transferleri imkânı sağlayacak. Böylece ülkemizin önemle üzerinde durduğu sağlık turizmi çalışmalarına Erbil'deki merkezimiz önemli katkılar sağlayacaktır. Buna yürekten inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Dr. Altuğ, Erbil Tanı Merkezi'nde Hastane Bilgi Yönetim Sistemi oluşturarak hem hekimlerin daha hızlı ve kolay sonuç elde etmelerini sağlayacaklarını, hem de uzaktan erişim sağlayarak hizmetin kesilmesini önleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kerkük Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title