Haberler

Okçulukta Olimpiyat Hedefi 4 Sporcu

Okçuluk milli takım antrenörü Göktuğ Ergin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na bayan milli takımı ve 1 ferdi erkek olmak üzere 4 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Okçuluk milli takım antrenörü Göktuğ Ergin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na bayan milli takımı ve 1 ferdi erkek olmak üzere 4 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini söyledi.

OLİMPİYAT KOTASI İÇİN KRİTİK VİRAJ

Antrenör Göktuğ Ergin, Türkiye sıralamasında kategorilerinde ilk 8 sırada yer alan sporcuların milli takım aday kadrosunun kampına davet edildiğini söyledi. Göktuğ Gergin, geçen yıl uluslararası alanda 26 madalya kazanmalarına rağmen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma barajını henüz geçmeyi başaramadıklarını anlattı. Okçuluk milli takımının olimpiyata takım olarak, sporcuların da ferdi katılımı için şansının devam ettiğine dikkati çeken Ergin, şöyle devam etti:

"GÜÇLÜ RAKİPLER VAR"

"Mayıs ve haziran ayında yapılacak 2 kota yarışması var. Birisi İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası diğeri de Antalya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın ikinci ayağı. Bu yarışmalarda başarılı olup ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek hakkı kazanmaya çalışıyoruz. Önümüzde çok güçlü rakipler var. Hindistan, Fransa, Almanya gibi dünyanın okçulukta ekol takımları da bizim gibi olimpiyat kotası alamadı. Kıran kırana mücadele olacak ama biz bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz."

HEDEF 4 SPORCUYLA OLİMPİYATA KATILMAK

Göktuğ Ergin, "Olimpiyat için şu anda hem rakiplerimi hem kendimizi değerlendirdiğimizde 4 sporcu hedefi daha gerçekçi. Önümüzde olimpiyat kotası için 4 aylık hazırlık süreci var, çok çalışacağız" dedi.

BEGÜL 1 YIL ARADAN SONRA MİLLİ TAKIM KAMPINDA

2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi okçulukta temsil edip 26'ncı olan en tek sporcu Begül Löklüoğlu'nun da 1 yıl aradan sonra okçuluk milli takımı aday kadrosunda yeniden yer aldığını belirten Göktuğ Ergin, "Öncelikle milli takıma girme mücadelesi verecek. Daha sonra da olimpiyat yolunda bizim en güçlü silahlarımızdan biri olacak" diye konuştu.

16 SPORCU KAMPTA

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun Olimpiyat Oyunları hazırlık kampı Antalya'da başladı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan okçuluk milli takım aday kadrosunda klasik yayda 8'i bayan 16 sporcu kampta yer aldı. 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen kamp, 31 Kasım'da sona erecek. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300 20 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 20 Mayıs burç yorumları nedir? Kripto paralara el konulabiliyor mu? İşte yeni kripto para düzenlemesi Kripto paradan vergi alınıyor mu? Kripto para vergisi var mı, yeni düzenlemede olacak mı? 19 Mayıs'ta dershaneler tatil mi? 19 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir?
Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title