Haberler

Öğretim Üyesi İçin Okulunda Tören Düzenlendi

Hatıra fotoğrafı çekmeye çalıştığı sırada terastan düşerek ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Yrd. Doç. Dr. Seçil Mesrure Saraçlı için, görev yaptığı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde tören düzenlendi

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, hatıra fotoğrafı çekmeye çalıştığı sırada terastan düşerek ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Yrd. Doç. Dr. Seçil Mesrure Saraçlı için, görev yaptığı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde tören düzenlendi.

Törene katılan anne Prof Dr. Seçkin Ergin, "Benim kızım dünyalar iyisi bir insandı" dedi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi 43 yaşındaki Yrd. Doç. Seçil Mesrure Saraçlı, Çamlıkule semtindeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan eşi Dr. Teoman Sabri Saraçlı ve iki çocuğu ile ramazan bayramı tatilinde, yakınlarının Seferihisar'daki yazlığına gitti. Yazlığın terasına çıkarak akrabalarıyla çocuklarının fotoğraflarını çekmeye çalışan Saraçlı, geri geri gittiği sırada dengesini kaybederek zemin kata düştü. Beton zemine düşerek ağır yaralanan Seçil Mesrure Saraçlı, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Saraçlı, 10 gün süren yaşam savaşının ardından doktorların çabalarına rağmen dün (perşembe) hayatını kaybetti.

TÖREN DÜZENLENDİ

Acı haberiyle yakınlarını ve arkadaşlarını yasa boğan Seçil Mesrure Saraçlı için görev yaptığı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde bugün tören düzenlendi. Törene Saraçlı'nın eşi Teoman Sabri Saraçlı'nın yanı sıra oğulları İhsan Rauf Saraçlı, Fikret Atilla Saraçlı, annesi Prof Dr. Seçkin Ergin, meslektaşları ile öğrencileri katıldı. İlk sözü alan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç, "Her ölüm erken ölümdür ama Seçil çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. İyi bir akademisyenimizi kaybettik. Onun bıraktığı eserleri yaşatmaya çalışacağız" dedi.

Tören sırasında oldukça bitkin olduğu gözlenen Seçil Mesrure Saraçlı'nın aynı fakültenin eski dekan yardımcısı olan annesi Prof. Dr. Seçkin Ergin ise, "Ben çok katı bir kadınım. Ama O benim gibi değildi, sıcak kanlıydı. O hep benimle özdeşleştirilerek anıldı, oysa çok iyi bir eş, iyi bir eğitimci ve yurtseverdi" dedi. Seçil Mesrure Saraçlı'nın cenazesinin, Özkanlar Mansurolu Mahallesi Dumlupınar Narlıkuyu Camii'nde ikindide kılınacak namazın ardından Bornova Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title