Haberler

Öğrenciler Sordu, Başkan Dündar Cevapladı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilkokul öğrencilerini ağırlarken, kendisiyle röportaj yapan minik konuklarının sorularını içtenlikle cevapladı.


Her vatandaşın talebine cevap veren, genç, yetişkin ve yaşlı herkese kapılarını açan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu defa öğrencileri makamında ağırladı. Ördekli Kültür Merkezi'nde Başkan Dündar ile bir araya gelen İbni Sina İlkokulu öğrencileri, ziyaret esnasında başkanla röportaj yapmayı da ihmal etmedi. Çocukların sorularına özenle cevap veren Başkan Dündar, röportaj sonunda çocukların isteği üzerine okullarına ziyaret sözü verdi.

Başkan Dündar, "Hizmet Aşkı, Avukatlığı Aştı"

Çocukluğunda, hangi mesleği yapmak istediğini soran çocuklara Başkan Dündar, "Ben avukat olmak istiyordum. Çalıştım, avukat oldum. Ama hizmet ve insanlara yardım etmeyi de çok sevdiğim için hizmet aşkı avukatlığın önüne geçti. Halkın da takdiriyle Belediye Başkanı oldum. Bu vesileyle pek çok hizmet sağlıyoruz. Gençlere de istediği, sevdiği işi yapmasını öneririm" diye cevap verdi.

Dündar, "Güneşli Bir Günde Geleceğim"

İbni Sina İlkokulu öğrencileri, yeni okullarına ne zaman gideceklerini sormaları üzerine Başkan Dündar, "Okulunuzun projesi bitti. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz'le görüşüyoruz, onu yapacak olan bir hayırseverle görüşülüyor. Onu da en kısa sürede yapacağız inşallah. İlk işimiz o" dedi. Cevabın sonunda öğrencilerin daveti üzerine Başkan Dündar, güneşli bir günde okullarına ziyaret sözü de verdi.

Başkan Dündar, "Belediyenin Asıl İşi Temiz Bir Çevre"

Öğrencilerin, büyüklere yönelik alanların daha fazla olması ve çarpıklaşmaya dikkat çekmeleri üzerine konuşan Başkan Dündar, "Evet işte bu yüzden biz de çarpıklaşmış alanları yıkıyoruz. Sahiplerine parasını veriyoruz. Orasını park yapıyoruz. Tabi en zor işler bunlar. Bizler de kamulaştırma yaparak, yeni parkları bu şekilde açıyoruz. Biz kamulaştırdıktan sonra yıkıyoruz, ağaçları, çiçekleri dikiyoruz, güzel bir park oluyor. İnşallah sizler de seve seve kullanıyorsunuzdur" dedi.

Daha çok yeşil alan ve çocuk parkları isteyen çocuklara Dündar, belediyenin asıl işinin temiz bir çevre, onun dışında parklar yapmak, mevcut olanlara bakmak ve çocuklar için oyun alanları yapmak olduğunu söyledi. Başkan Dündar, "Tabi o parklar içerisinde sadece çocuklara değil, büyük insanlara da amcaların teyzelerin oturabileceği yerler, spor aletleri koyarak herkesin faydalanmasını sağlamak gerekiyor. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak her mahalleye park yapıyoruz, spor tesisleri yapıyoruz, herkes oradan faydalanıyor" diye konuştu.

Başkan Dündar, Yüzme Havuzlarına Davet Etti

Öğrencilerin spor alanlarına ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Dündar, "Türkiye'de en büyük spor tesisini atletizm salonuyla Bursa'ya biz yapıyoruz. Sizler, spor yapabilsin diye yapıyoruz" dedi. Öğrencilerden birini yüzme takımına davet eden Başkan Dündar, öğrencilerin havuzların ücretsiz olmasını istemesi üzerine yaz döneminde tüm sınıfı ücretsiz olarak yüzme kursuna çağırdı.

Öğrenciler, "Çorba Dağıttığınız İçin Teşekkür Ederiz"

Osmangazi Belediyesi'nin çorba dağıtımı, aş evi ve kimsesizlere yönelik yapılan çalışmalarına teşekkür eden öğrenciler, "Soğanlı Kültür Merkezi'nde çorba dağıttığınız için ayrıca çok teşekkür ederiz" dedi.
Röportaj sonunda sorularını yanıtladığı için teşekkür eden çocuklara Başkan Mustafa Dündar, çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Mustafa Dündar Güneşli Sina Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title