Haberler

"ODTÜ'lü Her Öğrenci Yiğit Efe'dir"

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de çıkan olayları değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Göktürk-2 uydusunun fırlatma töreni için gittiği ODTÜ yerleşkesinde yaşananlarla ilgili olarak, ODTÜ'de okuyan her öğrencinin bağımsızlığı, özgürlüğü, demokrasiyi ve adaleti savunan "bir Yiğit Ömer", " bir Yiğit Ali" ve "bir Yiğit Ali Efe" olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki "Sanatçılar Girişimi Buluşması" etkinliğine katıldı. Sanatçıların bu etkinlikle bir ilke imza attığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Onlar, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullardaki zorlukları gördüler ve bütün sanat insanlarına bir çağrı yaptılar.

'Korkuya karşı mücadele edelim, asla yılmayalım' dediler. Ayrıca 'Ferman padişahınsa ülke bizimdir' diyerek güzel bir slogan da üretmişler" diye konuştu.

-"ODTÜ'lü her öğrenci Yiğit Efe'dir"-

İzmir'de, Yörük Ali Efe adına yapılan parkın açılış törenine katıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, orada yaptığı konuşmayı tekrarlamak istediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Göktürk-2 uydusunun fırlatma törenine katılmak için gittiği ODTÜ yaşananları hatırlattı.

"Onların her birisi Yiğit Efe'dir. ODTÜ'de okuyan, bağımsızlığı savunan her öğrenci, özgürlüğü savunan her öğrenci, demokrasiyi savunan her öğrenci, adaleti savunan her öğrenci, bir Yiğit Ömer'dir, bir Yiğit Ali'dir, Bir Yiğit Ali Efe'dir. Ülkemizin yiğitlerine sahip çıkacağız" diyen Kılıçdaroğlu, salondakilerden ayrılığa yer vermemelerini istedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın üniversitelere 3 bin 500 polisle gittiğini iddia ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir ülkenin Başbakan'ı ev dağıtma törenine 2 bin 500 polisle gidiyor. Bir ülkenin Başbakan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 50 kadar polisle geliyor. Onun için bizim cumhuriyete ve demokrasiye ihtiyacımız var. Onun için adalete ihtiyacımız var."

-"Mustafa Kemal ortak paydamız"

Aydınları karanlığa ışık tutan ve bedel ödemekten korkmayan kişiler olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, bizim ortak paydamızdır. O ortak paydada gösterdiği bir hedef var; Çağdaş uygarlık" dedi.

- Melike Demirağ'a protesto-

Tarık Akan, Ataol Behramoğlu, Levent Kırca, Edip Akbayram ve Bedri Baykam gibi sanatçıların da katıldığı etkinlik kapsamında Melike Demirağ sahneye çıktı ve şarkı söylerken slogan atılmamasını istedi. Ancak bu uyarıya rağmen bir grup,

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Demirağ da, "Şarkı sırasında slogan istemediğimi belirtmiştim" diyerek slogan atanlara tepki gösterdi. Yaptığı ikaz üzerine yuhalanan sanatçı Demirağ, sinirlenerek şarkısını yarıda kesti ve sahneyi terk etti.

Bu sırada bazı seyircilerin Demirağ'ı alkışlarla protestoya devam etmesi dikkati çekti.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Melike Demirağ Yiğit Ali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title