Haberler

Ödemiş'te rahvan at yarışları rüzgar gibi geçti

Güncelleme:

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen rahvan at yarışları büyük heyecana sahne oldu.

Ödemiş Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle İsmail Zeybek anısına Günlüce'deki at yarışı alanında düzenlenen yarışlara yurdun dört bir yanından 115 at katıldı. Pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen yarışlarda tribünler doldu. Yarışlar büyük heyecana sahne oldu. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükmeral, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve ilçe protokolü yarışları birlikte takip etti.

Baş, baş altı, büyük orta ve küçük orta, dört yaşlı taylar, üç yaşlı tay ve İthal A Grubu kategorilerindeki yarışlarda zorlu ve seyir zevki yüksek mücadeleler yaşandı. Yarışlarda birinci olan at sahiplerine Türk Bayrağı armağan edildi. Birinci olanlar sevinci davul zurna eşliğinde yaşadı. Dereceye girenlere Başkan Mehmet Eriş ve protokol üyelerince kupa takdim edildi. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükmeral, Başkan Mehmet Eriş'e geleneksel sporlara sunduğu katkılar için plaket takdim etti.

"Gelenekten geleceğe"

Başkan Mehmet Eriş, "Kurtuluş coşkumuzu bugün de geleneksel rahvan at yarışı ile yaşadık. İsmail Zeybek anısına düzenlediğimiz yarışlarda atlarımız rahvan koştu. Atın üzerinde seyir halindeyken bir fincan kahve dökülmeden kolaylıkla içilebilir şeklinde anlatılan, iki canlının eşsiz uyumu geleneksel rahvan at yarışlarımız Günlüce'de festival havasında geçti. Yurdumuzun dört bir yanından güzel bir katılımla yarışlarımız güzel mücadelelere sahne oldu. Katılan herkesin ayağına sağlık, dereceye giren atların sahiplerini ve binicilerini kutluyorum. Geleneksel sporlarımızı geleceğe taşımaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Eriş Ödemiş Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title