Haberler

Odabaşı, Bilim Merkezinde Öğrencilerle Deney Yaptı

Güncelleme:

Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediyesi tarafından yaptırılan "Bilim Merkezi"ni Gölbaşılı öğrencilere tanıttı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediyesi tarafından yaptırılan "Bilim Merkezi"ni Gölbaşılı öğrencilere tanıttı. Çocuklarla birlikte merkezi gezen Başkan Odabaşı, incelemeleri sırasında öğrencilerle deney yaptı ve merkezle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gölbaşı Belediyesi'nin yaptığı ve Gölbaşı'nda bilim ve eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapan "Bilim Merkezi", Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve öğrencileri misafir etti.

Gölbaşılı gençlerin ve çocukların bilimsel araştırmalarını yapabilmesi için gerekli teknolojik ve bilimsel donatılara sahip olan Gölbaşı Belediyesi Bilim Merkezi'ni öğrencilere tanıtan ve onlarla birlikte deney de yapan Başkan Odabaşı, "Merkezimiz, sizin boş vakitlerinizi faydalı bir şekilde geçirmeniz ve bilimsel araştırmalar yapabilmeniz için tasarlandı. Bu merkez, sizlerin ikinci evidir" dedi.

Çocuklara ve gençlere bilimsel araştırma yapma fırsatı sunacak olan Gölbaşı Belediyesi Bilim Merkezi'nde bilim ve eğitim programlarının da verileceğini belirten Başkan Yakup Odabaşı, şunları söyledi:

"Bilim Merkezi, yapacağınız bilimsel araştırmalar için teknolojik donatılarıyla sizlere her türlü imkanı sağlayan bir araştırma yuvasıdır. Burayı bilimsel bir eğitim üssü olarak görmelisiniz. Burada yapacağınız araştırmalar ve bilimsel incelemeler, hem kendinizi hem de Gölbaşımızın geleceğini şekillendirecektir. Bu merkez sizin için bir ikinci ev olmalıdır.

MERKEZDE TÜM İMKANLAR SAĞLANDI

Bilim Merkezi'nde, araştırmalar için gerekli teknolojik ve bilimsel tüm imkanlar sağlanmış bulunuyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza bilimsel araştırmalarında ev sahipliği yapacak olan Gölbaşı Belediyesi Bilim Merkezi'nde; sese duyarlı plazma duvarı, dev dinozor, sese duyarlı plazma duvarı, aldatan görüntü, dev astronot, tele kaleydoskop, takip eden Einstein maskesi, vakumda zil, Magdeburg küreleri, dört zamanlı motor kesiti, tel rezonans, praksinoskop, büyük Newton topları, manyetik sarkaç, radyometre, döner illüzyon, iç-dış bükey ayna, Bernoulli üfleyicisi, elektronik refleks metre, Van de Graaf jeneratörü, yüzen yüzükler, pusulalı manyetik alan demosu, hava topu, programlanabilen robot, illüzyon posterleri ile iç mekan poster çalışması yer almaktadır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Yakup Odabaşı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title