Haberler

Öcalan: Beni İmralı'da ABD ve AB'li Temsilciler Karşıladı

Güncelleme:

Abdullah Öcalan, toplatıldığı için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu kitabında kendisini İmralı'da, ABD ve AB'den temsilcilerin karşıladığını belirtti.

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, toplatıldığı için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu, 'Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü' adlı kitabında, İmralı'ya getirilmesi sırasında kendisini dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'un özel danışmanı bir general, AB'nin siyasi komiserliği adına bir kadın ve şimdi cezaevinde bulunan MHP Milletvekili Engin Alan'ın karşıladığını iddia etti.

KENYA'DAKİ SON GÜNLERİNİ KALEME ALMIŞTI

Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin üzerinden 15 yıl geçen Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan yazıp Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderdiği savunmalardan oluşan ve kitap haline getirilip basıldıktan sonra mahkemece toplatılan 'Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü' adlı kitabından İmralı Adası ve Öcalan'ın Kenya'daki son günleri ile ilgili değerlendirmeler yer aldı. Mahkeme tarafından toplatıldığı için Öcalan'ın avukatları tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru ile toplatılma kararının kaldırılması ve tazminat istenen 577 sayfalık kitapta Öcalan, çeşitli iddialarda bulundu.

ALAN İSMİ DİKKAT ÇEKTİ

Öcalan, İmralı Adası'na getirildiğinde kendisini dönemin ABD Başkanı Clinton'un özel danışmanı General Galtieri, AB'nin siyasi komiserliği adına bir kadın ve şimdi cezaevinde bulunan MHP Milletvekili Engin Alan'ın karşıladığını yazdı. Öcalan, kitabında şunları yazdı:

"Engin Alan, dönemin Özel Kuvvetler Komutanlığı yani Türk Gladiosu'nun resmi şefi durumundaydı. Adada beni karşılayan AB Konseyi yetkilisinin yaklaşımı, komplonun AB boyutunu daha da açıklayıcı nitelikteydi. ABD, AB ve Türk yönetimi arasındaki anlaşma böylece açığa çıkmış durumdaydı. Daha sonra ortaya çıkan bu gerçeklerden önce de beni etkisizleştiren gücün Türk Hükümeti güvenlik güçleri olmadığından şüphe etmiyordum ama operasyon mekanizmasını tam kavrayamamıştım. Süreç gerçekte olduğundan çok farklı yansıtılıyordu. Sanki Türk hükümeti bastırıyor ve sonuç alıyor gibi bir hava ısrarla yaratılıyordu. Başbakan Bülent Ecevit'in başlangıçta beni niçin yakaladıklarından ve iade etmek istediklerinden haberinin bile olmaması, bu iddiamı doğrulayıcı önemli bir kanıttır. Gelişmeler çözümlendikçe iddiam daha da doğrulanacaktır." 

KOMUTANLARA HİTABEN KASET

İmralı'da resmi sorgulanmaya başlamasından sonra Genelkurmay, jandarma, emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan oluşan 4 güvenlik biriminin heyetlerinin çapraz sorgusunun 10 gün sürdüğünü söyleyen Öcalan, "Bu arada kuvvet komutanlıklarına hitaben bir kaset konuşmam oldu" iddiasında bulundu.

ÖCALAN, TOPLANAN KİTABI İÇİN AYM'YE BAŞVURMUŞTU

Öcalan'ın AİHM'e yolladığı savunmalarından oluşan, 'Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü' adlı kitabı basıldıktan sonra mahkeme kararı ile toplatılmıştı. Öcalan'ın avukatları tarafından Anayasa Mahkemesi'ne 4 Aralık 2012 tarihinde yapılan bireysel başvuruda, Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nce (MSHS) güvence altına alınan bir dizi haklarının ihlal edildiği belirtilerek, toplatma kararının kaldırılması ve tazminat ödenmesi istenmişti. Başvuruda Anayasa Mahkemesi tarafından henüz bir karar verilmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Avrupa Birliği Ulus Politika Güncel Haberler

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

500

Yorumlar (20)

Mahmut Mataracımaho7@hotmail.com:

Engin Alana niye karı demiş karı kıyafetimi giymiş galiba:)))

14
31
yanıtYanıtla
BAATTTİN BURADAkysr119977@hotmail.com:

• BİZİM DİN İLE İLİŞKİMİZ YOK. HALKIMIZ TANRI’DAN, İDEOLOJİDEN KOPMALIDIR. Ben çok uğraştım sonunda TANRIDAN KOPTUM. TANRIYI AŞTIM. Böylece Abdullah Öcalan olabildim. İSLAM KADINIMIZA BİR ŞEY VERMEMİŞTİR. BUNUN YERİNE SOSYALİST AHLAKI KOYACAĞIZ.• Allah bir nevi ORTAÇAĞIN FEODAL MANİFESTOSUDUR, temel yasası ve bildirgesidir. 2• Namazın kendisi de genel anlamda bir TİYATRODUR. 3• Tek tanrılı din ideolojileri, baştan sona siyaset ideolojileridir. Dini söylem, Allah, peygamber ve melek gibi kavramlar DÖNEMİN SİYASİ LİTERATÜRÜDÜR. 4

6
28
yanıtYanıtla
gizemgizem12@hotmail.com:

çok doğru demiş ne var yani bunda ben onu anlamadım??

yanıt0
yanıt0
insanoglukarabahtim@gmx.de:

memlekette ne kadar cok dinsiz imansiz varmisda,bizim haberimiz yokmus

yanıt0
yanıt0
baattinsi kendrsaneci@hotmail.com:

Bu dogru sözlere karsi cikanlar geri zekali olmali! Kendileri utanmali! Sn Öcalan gercekleri söylemis.

yanıt0
yanıt0
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

saçmalıklarla milletin kafasını bulundırmayı bırakın Sanki ülkenin bölünüp bölünmemesi bizim elimizdeymiş gibi boş boş tartışıyor boş boş zaman kaybediyoruz Daha Dün Kosova nın nasıl sırbistandan ayırıldığını gördük.ABD ve AB Kosovayı tanıdık dedi elçilik falan açtı oldu bitti.İsterlerse bizdede aynısını yaparlar bölerler PKK ve onunla mücadele falan hep faso fiso Batı Kürdistanı tanıdık desin bakın ne oluyor Araplar ve Türki devletleri bile elçi atama yarışına girer Uyanında balığa gidelim

21
13
yanıtYanıtla
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

BURAK: boşuna kendime ANTİ MASAL adını seçmedim.Kimse kimseyi kovmadı tepeden tırnağa büyük bir değişim için birinin kahramanlaştırılması gerekiyordu.Yani Dünya derin devleti büyük projeler hayata geçireceği zaman her zaman bir diktatöre ihtiyaç duyar halkın ona sarılması içinde o an için uygun olan şeyleri o kişiye yamarlar.Rusyada stalin Almanyada hitler benzer taktiklerle başa geçirildiler..DÜNYA DERİN DEVLETİ :) her zaman aklında tut ona göre oku ve araştır daha net görürsün her şeyi.

yanıt0
yanıt0
CENGAVERcengaver@hotmail.com:

Ben de öyle 5 yıldız hapishanede kalsam, 20 tane kiyap yazardım.

12
16
yanıtYanıtla
mustafamustafa 28-@hotmail.com:

sen önce kitap yazmayı öğren :))

yanıt0
yanıt0
CENGAVERcengaver@hotmail.com:

Geri zeka Mustafa, piyasada 5 tane kitabım var. Asıl adımı yazsam, dudağın uçuklardı. Demek istediğim, öyle sakin bir ortamda insan daha rahat yazardı.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title