Haberler

Öcalan'ı Sorgulayan Komutan: Beni Asmayın Diye Yalvarıyordu

Güncelleme:

Emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, 1999-2002 yılları arasında yaptıkları sorgulamada Öcalan'ın kendilerine "Beni asmayın" diye yalvardığını belirtti.

Abdullah Öcalan'ı sorgulayan ekipte yer aldığı belirtilen emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, Çorlu'daki bir etkinlikte Öcalan'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TAŞERON BİR ÖCALAN VARDI"

Habertürk'ün haberine göre; Abbullah Öcalan'a İmralı'daki ilk sorgulamayı yapan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, "Bu şahıs Türkiye'ye getirildikten sonra 1999-2002 yılları arasında yaptığımız sorgulamada 'Beni asmayın' diye yalvaran, kendi örgütünü, sözde kendisi için ölmüş olan insanları satan, taşeron bir Abdullah Öcalan vardı. Çok açık ve net olarak 'Beni asmayın, ne isterseniz yapayım' diyen bir figür duruyordu karşımızda" ifadesini kullandı.

HASAN ATİLLA UĞUR KİMDİR?

1971 yılında girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nden 1975 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kara Harp Okulu'na girdi. 1979 yılında Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun oldu. Piyade ve Jandarma okullarını bitirdikten sonra Foça'da komando eğitim aldı. 1981 yılından itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulundu. 1998 yılında Antalya'ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayan birliğin komutanıydı. 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda sorgusunu yaptı.

2007 YILINDA EMEKLİ OLDU

2000-2001 yıllarında Hizbullah'a karşı yapılan operasyonlarda önemli görevler aldı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2004-2005 yılları arası Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulundu. 2005-2007 yılları arası Çanakkale Eğitim Alay Komutanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında bu görevde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

ERGENEKON DAVASI

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındı. Savcı tarafından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. 5 Ağustos 2013 tarihinde açıklanan mahkeme kararları sonucunda "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan, suçun işlendiği tarih göz önünde bulundurularak eski TCK'nın 147. maddesi gereğince, 20 yıl hapis cezasına, "Kişisel verileri ele geçirme" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten" 2 yıl 3 ay hapis ile 4 bin 500 lira hapis cezası da uygulandı ve Toplamda 29 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.[1]

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Güçbirliği'nden Antalya milletvekili adayı olduysa da seçilemedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hasan Atilla Uğur Abdullah Öcalan Habertürk Çorlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (218)

jyn:

yalancı sen kurban ol apo ya

35
69
yanıtYanıtla
zaza:

APO yıllaraca savaştı. Tek çocuk veya sivil öldürmedi. IŞID ten sonra, bu adamı sevmeye başladım. İnsan haklarını, kadın haklarını biliyor en azından. .

23
59
yanıtYanıtla
şırnaklı:

şımdı senın devletın yalvarıyur komutan beg. haberın varmı dunya ışı bu .

27
30
yanıtYanıtla
ZAZA:

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

36
16
yanıtYanıtla
MASONLAR SİZİ...:

ETEK GİYİP KAÇANLARIN LİDERİ KARI GİBİ YALVARMASINI İYİ BİLİR. . .

34
11
yanıtYanıtla
erzincanzaza:

siz öcalanın tırnağı olamassınız ulusal tv nin sahibi doğu perinçek sen değilmiydin SAYIN ÖCALANı kandilde elini öpmeye giden. bu ne yuzsüzlük daha dün elini öpüyordun sözde komünist özde faşist perincek. mahir çayan bir ayağını sakat bıraktı yetmedi. demek. bu şimdi video mu yap-boz gibi ben size youtube atatürk ün erdoğanın deniz baykal ın kemal kıçdaroğlunun hatta bahçelinin yüzlerce videosunu göstereyim dedikleriyle çelişen. saçmalayan. adam olun adam.

14
29
yanıtYanıtla
velato:

kendisi bölücü terör ergötü ergenekoncu. 30yıl hapis yerken yaptıklarını başkasının üzerine atmaya çalışıyor. hem terörist hem de yalancı . )

22
21
yanıtYanıtla
YILMAZ:

ABDULLAH ÖCALAN A HAKARET ETMEKLE GELECEĞİNNİZİ ATEŞE ATIYORSUNUZ

13
29
yanıtYanıtla
Türk Evladı:

O günleri hatırlıyorum TV lerde izledim Komutan ona '' Memlekete hoşgeldin öcalan'' dediğinde apo da ''Benim anam Türk size büyük hizmetlerde bulunabilirim'' diye hemen anında kendi milletini satıvermişti. . Yorum Yüce Türk Milletinindir.

28
14
yanıtYanıtla
ZAZA:

Bunları dediğini zaten herkes biliyor Bunlar böyle işte Korktuklarında yalvarırlar.

28
14
yanıtYanıtla
Tüm 218 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title